top of page

Ræv på frøgræs


Jeg kom noget tidligt i seng i går og vågnede lidt over 03:00.

Jeg listede lidt rundt derhjemme og tænkte, at sådan en morgen kunne lige så godt anvendes på markerne og regulere lidt ræveunger.

Det var ved at lysne, da jeg luftede hundene i skoven og da jeg ankom til reviret, var det godt lyst. Et par stykker råvildt kunne spottes langt ude. En buk jagtede en rå i cirkler og fuld fart gik det.

Jeg sad først et lille kvarter på et brønddæksel uden at se noget.

Så gik jeg en tur langs bygningerne og hestefoldene for at spejde ud over markerne. Her kan man ofte se både ræve og rådyr. En lille spidsbuk stod kun små 50 meter og essede intetanende om min tilstedeværelse.

Jeg fik stillet mig i position ved noget bevoksning og begyndte at lokke efter ræv. Der skulle ikke gå mange minutter før to ræve kom frem fra bevoksningen og kiggede nysgerrigt. Afstanden var dog små 250 meter og uden kuglefang.

Lokkekaldet blev brugt og den ene ræv kom nærmere. Den virkede dog ikke specielt interesseret og selv om jeg forsøgte ihærdigt, gik den tilbage i krattet. Jeg kunne dog lige ane, at den bevægede sig langs hegnet. Da jeg kender området og rævenes vaner godt, havde jeg på fornemmelsen, hvor den ville gå hen.

Afsted det gik og netop som jeg kom listende på grusvejen, fik jeg øje på ræven, der stod på frøgræsmarken. Den havde opdaget at noget var på færde og kiggede i min retning.

Ungdommens manglende erfaring for ræven var til min fordel. Jeg fik lagt riflen i skydestokken og da ræven kiggede væk, slap jeg kuglen.

Ræven lå død på græsset med en bladkugle.

Jagtårets 27. Ræv


Comments


bottom of page