top of page

Stranddag


I dag vil jeg køre til stranden og se hvordan kragerne opfører sig her. Dette er som regel et af mine bedste stederf or jagt med ugle, men jeg har observeret her flere gange de sidste to uger og synes ikke, at der er ret mange krager.

Dette kan måske have noget at gøre med, at de fleste marker er udlagt med frøgræs og ikke som de andre år med flere forskellige kornsorter. Uanset hvad, så er områder mellem hav/vand og land ofte gode trækruter for krager og det er da også blevet til flere hundrede krager netop herfra, så lidt krager skal nok komme for.

Vejrprognosen siger en 5-6ms fra sydøst med vindstød op til 10 ms. Solopgang ca.06.35 så frem til ca. 12.00 må jeg se hvad det kan blive til.

OPDATERING

Det blev lige præcis som jeg havde frygtet. Ikke rigtig nogle fugle i luften bortset fra allikere og råger som slog på uglen mange gange.

Vel ankommet fik jeg sat uglen til vejrs, da jeg anede en krage komme flyvende fra venstre. Jeg fik gjort mig klar og da kragen var over uglen fik jeg afgivet et skud med det resulatat, at dagens første krage lå forendt i græsset.

Mange allikere og råger slog på uglen og jeg ventede hele tiden, at en krage ville gøre dem selskab.

På et tidspunkt kom et par råger flyvende ind over uglen skrålende og baskende med vingerne før de satte sig i træet over mig. En tredje fugl kom til og det var en krage. Haglbøssen lå lidt fra mig og med tre fugle siddende små 10-15 meter lige over mig, gjorde udfordringen stor. Jeg tog chancen og fik hurtigt fat i bøssen og trak op på den flygtende krage som blev ramt tyndt. Den drejede rundt og fik endnu et skud før den med hurtige vingeslag tabte højde mens den fortsatte frem og faldt i engen ca. 60-70 meter fra mig.

Da der er en del elhegn på engen og ham der tilser dyrene har omtalt som "det kraftigste der kan købes for penge", er jeg ikke meget for at lade hunden søge efter en sådan krage.

Sidste år fik han et par rap med det resultat, at han bare sad i skjulet og ikke engang ville med hjem.

Jeg kunne ikke finde kragen selv og ville hente hunden, da jeg så blod i græsset. Jeg kunne herefter nærmest følge blodet som var det en buk, der var skudt til. Kragen lå i græsset med blodet fossede ud af munden og var sikkert kun truffet af et hagl i lungerne.

Dette blev dagens sidste krage.


コメント


bottom of page