top of page

En septemberkrage


Denne morgen stod først i rævens tegn. Desværre ingen ræve eller noget andet vildt for den sags skyld. Det mest ophidsede var en flok Galloway kvæg, der græsser engen af.

Jeg kørte herefter nede til stranden og satte min ugle op. Intet liv overhovedet bortset fra lidt gæs.

På et tidspunkt kunne jeg se en krage komme langs kysten. Jeg fik kaldt og kunne se, at kragen reagerede og fløj mod mig. Jeg sad helt stille bag nettet og var klar til en fin modtagelse.

Som man sidder der, beregner man tiden for ankomst og der skete intet. Jeg kiggede frem og kunne ikke se nogen krage. Den måtte derfor være vendt eller bare fløjet forbi uden at have vist sig, tænkte jeg. Kort efter kom den dog rundt og træet højt skrålende. Den faldt lige ved siden af skjulet.

På et tidspunkt så jeg en stor krage over vandet. Jeg kaldte flittigt og fik fuglens opmærksomhed. Den kom lige mod uglen. Da den var små 20 meter væk, var det ikke kragelyde der kom, men det karakteristiske kald fra en ravn. Flot fugl.

Denne formiddags eneste fugl blev derfor en krage.

Comments


bottom of page