top of page

To store hanræve på lok


Denne kolde morgen vågnede jeg lidt over 03:00 og kiggede ud af vinduet. Der var helt hvidt og snefug dalede ned.

Jeg håbede, at dette kunne være en optimal chance for at reducere lidt mere i rævebestanden end jeg har gjort de sidste år. Derudover ville sneen give noget mere skydetid, da jeg tænkte, at markerne ville være lyst lidt op med et hvidt snedække.


Der var skydetid ca. 06:10 på det udvalgte revir.

Jeg ankom ca. 05:45 for blot at konstatere, at der ingen sne var her. Det skulle dog ikke ødelægge noget, da frosten i græsset havde samme virkning som sneen. Jeg fik placeret mig ved nogle hestefolde, hvor jeg så et par ræve i går aftes.

Der havde jeg iøvrigt en sjov oplevelse. Jeg havde lagt mig på et stykke med lidt højt græs. Her kunne jeg observere skovkanten, hvor jeg regnede med, at en ræv ville komme fra. Mens jeg ligger og lokker, ser jeg en ræv komme fra siden og med friske spring kom den helt hen i hovedet på mig. Det gik hurtigt, da ræven fik fært af mig og skudchance var udelukket. Det var en stor hanræv med en lidt tynd hale.

Nå, tilbage til denne morgen.

Jeg fik placeret mig så jeg kunne se ned mod banen, hvor rævene ofte bevæger sig. Jeg sad og lokkede med MIDX-kaldet, da jeg havde glemt mine andre kald. En kombination af dette kald og musepib med læberne, blev for fristende for en ræv.

Ræven kom nede mellem nogle hegnspæle og jeg kunne se, at den bevægende sig op mod mig. På et tidspunkt mistede jeg den af syne og spejdede rundt. Ræven var nu kommet ud på siden af mig. En almindelig taktik for rævene, der gerne vil op i vinden for at få fært.

Ræven sad og kiggede mod mig og idet jeg slap kuglen, forsvandt ræven for mit blik. Den dumpe lyd af en kugle, der traf sit mål, kunne dog høres tydeligt. En god stor hanræv.


Jeg fortsatte med at lokke og spejdede flittigt med kikkerten i det begyndende lys.

En hoppende hare gav lige lidt spændning, idet jeg først troede det var en ræv.

En bevægelse på min vesntre side afslørede endnu ræv. Den var kommet bagfra og stod kun små 10 meter fra den først nedlagte ræv og snusede. Jeg fik lagt riflen i anslag og kunne til min glæde se, at ræven ikke havde opdaget mig.

Da den vendte siden til, gik skuddet. Ræven sprang op i luften og løb mod mig. Jeg fik repeteret hurtigt - det var dog unødvendigt idet ræven kort efter lå forendt på marken.


En super smuk morgen med frost i græsset og to flotte hanræve på paraden.


Den første hanræv viste sig at være et pragteksemplar i størrelse.

Sjældent har jeg set en ræv med så kraftig hals og nakke. En sand tyreræv!

(nr. 38 og 39 i dette jagtår)

Comments


bottom of page