top of page

Ræv nr. 40 og 41 på lok


Denne fredag aften ville jeg prøve et revir, hvor der er en del aktivitet fra ræve. Gården har en del høns og gæs og for nyelig forsvandt en høne, hvor kun en lille bunke fjer vidnede om skæbnen.

Jeg ankom lige omkring solnedgang og fik hurtigt iklædt mig det obligatoriske tøj som for mig camouflagebukser og jakker med tilhørende ansigtsmaske, handsker og hue. Derudover min efterhåned meget trofaste Steyr .308 med Leupold V6 3-18*50 m/lys.Til det meste riffeljagt anvender jeg Remington PSP i 150 GR. Det er en hård kugle og den ødelægger ikke for meget kød og skind, på det vildt jeg nedlægger.Jeg fik listet mig ned gennem haven og spejdede ud over markerne. Intet liv at spore her.

Arealet er ret kuperet og det betyder, at jeg nemt kan gå skjult nede i lavningerne. Når jeg nærmer mig en bake lister jeg langsomt frem og bruger kikkerten. Der var nu ikke skyggen af ræve på arealet bortset fra nogle nyopgravede huller i et dige, der tydeligt vidnede om ræveaktivitet.

Op af en stor lind har jeg en stige. Herfra kan jeg se ned i haven og ud til en lille sø på marken. Mørket havde sænket sig en del nu og jeg lod lige kikkerten afsøge hele området. Dette gør jeg altid for lige at få lidt overblik over tuer, jordbunker, sten m.m. der har en tendens til at begynde at bevæge sig i mørke!

Jeg tog mit MIDX lokkekald og fik frembragt nogle klagende toner ud over landskabet. Jeg lod kikkerten afsøge arealet igen. Intet at se.

Endnu et par klagende toner og så vente. Her fik jeg pludselig en nagende fornemmelse for, at der ville komme en ræv snart og jeg ligesom knugede riflen hårdt.

En bevægelse ved søen små 75 meter væk afslørede en ræv. Jeg fik netop riflen i anslag som ræven havde hørt mig og stirrede mod mig. Kuglen traf og jeg kunne se ræven ligge ved søkanten.

Puha, det var tæt på, at ræven havde trukket længste trå.

Endnu et par klagende toner ud over landskabet blev frembragt.

Håndkikkerten afslørede nu endnu en ræv, der løb parallelt med mig. Den kom rundt om søen på små 100 meters afstand og jeg var klar. Et par musepib med læberne og ræven stoppede op. Den røde plet hvilede tungt på bladet og skuddet gik. Aftens ræv nummer to lå på marken.

Jeg lokkede videre et kvarter endnu uden yderligere resultat.Sådan kan man også få en fredag eftermiddag til at gå. I morgen er det igen rævene, der står for tur, hvis vejret areter sig.

Jagtårest ræv nummer 40 og 41. Aldrig har et jagtår bragt så mange ræve på tasken.

Det var en han og en tæve. Tæveræven var meget lys og nærmest sølvagtig i pelsen. Imorgen når der er lidt bedre lys må jeg lige se dem an.

Comentarios


bottom of page