top of page

Sidste vildtager


Så har jeg her til eftermiddag fået den sidste vildtager færdigsået.

En lille Hvid Vipstjert ville lige sige tak for mad, inden jeg gik i gang.


Det er en stribe, der er ca. 5 meter bred og 500 meter lang. Den forbinder en noget større remise med et ca. 8 HA skovstykke.

I år blev der sået en blandning af Olieræddike, Gul sennep og Honningurt.


Det er egentlig en blandning til efterafgrøde. I år har jeg så valgt, at bruge den som en fuld vildtblandning ud fra flere parametre:

1) Det er planter, der meget hurtigt udvikler sig og derfor er gode i konkorrence med ukrudt og især mælde, som jeg er meget plaget af her.

2) Relativ billig i indkøb og den kræver ikke speciel såmaskine. Den er sået i hånden med ca. 15 kg/ha. Måske lidt i overkanten men der går en del til i spireevne på denne metode. Der skal også være lidt til fuglene og hårvildtet.

3) Olieræddiken kan nå at udvikle frø som er fantastiske til fasaner og duer. Derudover kan spirer m.m. give føde til harer og råvildtet.

Vildtageren er bare blevet harvet et par gange. Der var lidt græs i den første stykke. Her kunne jeg nok med fordel have sprøjtet en gang med lidt Glyphosat 1:40. Det har jeg så undladt i håbet om, at planterne udvikler sig hurtigt og kan udkonkurrerer græs og andet 'ukrudt'.


Der blev sået med hånden. Dette kræver lidt øvelse og fornemmelse, da for meget faktisk er mere skidt end for lidt.

Efterfølgende fik jeg 'tromlet' marken. Det foregik ved, at den lille Citröen Cactus blev sendt op og ned af vildtageren 5-6 gange.


Så nu er det bare at vente.

Commentaires


bottom of page