top of page

Fransk buk 1 og første ræv


Så er jeg ankommet til det sydfranske igen.

Dejligt varmt og lige nu 33 grader celcius.

Ankom i fredags og tog hurtigt ud på reviret for at se aktivitet. Der var god gang i brunsten og en enkelt større buk fik min opmærksomhed. Den måtte jeg kigge nærmere på de næste dage.

Da det mørknede tog jeg ind på en eng, hvor jeg sidste år nedlagde fem ræve og en medaljebuk. Der gik også en ræv igen. Desværre fik jeg lavet lidt støj med riflen og ræven luntede væk. Jeg kunne også se en buk men ikke vurdere størrelsen, så den lod jeg gå.

Af vane begyndte jeg at muse og lige med et, stod en ræv ca. 20 meter fra mig. Jeg fik listet riflen op og ræven luntede lidt væk med siden til. Sådan- turens først forbier.

Næste morgen kørte jeg rundt for at se brunstaktivitet og se om nye interessante bukke skulle komme frem. Jeg så ca. 30 dyr og en enkelt buk, jeg ville se nærmere på. Den var dog forsvundet, da jeg kom frem.

Herefter kørte jeg op i området, hvor jeg dagen før havde set en god buk. Når dyrene brunster, er det min teori, at man kan møde dem i samme område et par dage. Jeg satte mig derfor og ventede og efter ca. 15 minutter kom bukken og råen løbende ud på marken. Jeg forsøgte at filme brunsten og gøre klar til skud. For bukken var absolut afskudsbar og vurderet til en 100- 105 CiC. Den der venter til natten gemmer til katten. Bukken fulgte råen og var væk. Bare fordi man ville have det på film.

Samme aften så jeg flere bukke, uden at de var afskudsbare og forsøgte herefter lok på ræv. Uden held.

Til morgen var det afsted igen.

Hver morgen begynder jeg på nogle enge, hvor der ofte er ræve. Det er fint at bruge de lidt mørke tider her - en ræv er en ræv og størrelse underordnet. Jeg vil sjældent skyde til en buk på disse tidspunkter, da jeg ikke kan vurdere størrelsen.

Først eng var tom og jeg listede videre til næste eng. Bingo- her gik en ræv.

Riflen var klar med støttebenene slået ud og trådkorset på bladet. Turens første ræv var nedlagt.


Jeg pürchede videre gennem landskabet og kom langs en skov, da jeg så en buk brunste en rå. Den så god ud den buk. Jeg listede ned langs nogle halmballer og ud på luzernemarken.

Bukken og råen var væk.

Nu var det bare at vente og et kort øjeblik overvejede jeg at flytte plads. Det var dog unødvendigt for bukken kom lige imod mig.

Jeg var opdaget og bukken stirrede lige mod mig. Et skud blev placeret lige på halsen og bukken faldt på stedet.

Jeg kom hurtigt frem og kunne se en god ældre ulige seksender.En buk god stor af krop og en fin afskudsbuk - uagtet, at dem faldt i kampen for artens overlevelse. Ander bukke står allerede på spring.

Commentaires


bottom of page