top of page

Fransk buk nr 2


Hvilken buk?

Denne buk var faktisk den første jeg så, da jeg ankom. Han hetzede en rå op over markerne. Jeg kunne ikke rigtig se hvad opsatsen var, men der var noget kraftigt over den.

Han kom lidt i glemmebogen, indtil jeg igen var på de kanter, hvor jeg havde set ham brunste. Det var i går morges, hvor jeg havde været rundt på reviret og se efter aktivitet. Der var stort set ingen aktivitet, så jeg besluttede at kigge nærmere på nogle marker, jeg ikke havde været ved før.

Jeg sad der i morgensolen og fik øje på en buk og rå, der kom lige mod mig. Kameraet fik jeg sat op men græsstrå var i vejen og filmen blev ikke specielt god.

Bukken kom sammen med råen op imod mig og riflen hvilede sikkert i ViperFlexen. Jeg kunne nu godt have nedlagt bukken her, men ville have skuddet i 'kassen'. Det betød så, at chancen forduftede og dyrene trak ind i skoven.

Denne morgen så jeg bukken og råen igen. Der var en kilometer op til dem, men jeg tog chancen. Da jeg godt svedig kom op var dyrene så væk.

Til aften skulle jeg så prøve igen. Min erfaring er, at når en buk brunster en rå, kan de være i fuld gang den ene dag og så har bukken fået hvad han kom efter og er videre. Det var derfor ved at være sidste udkald, tænkte jeg.

Da jeg kørte hjemmefra, var der godt lunt og jeg måtte sidde i solen den første time.


Placeringen jeg fandt, syntes jeg var god. Godt udsyn og jeg kunne have mit kamera tændt uden at skulle tænke på græs m.m. Kom dyrene hvor jeg håbede, ville det blive en perfekt filmet scene.

Solen gik ned og jeg kiggede lidt rundt. Dejligt at temperaturen også faldt, tænkte jeg, da jeg fik øje på to lam nede til venstre.

Da jeg kiggede op gik bukken og råen ca. 160 meter ude. Hvilken chance!


Kameraet zommede ind og trådkorset hvilede på bladet. I skuddet faldt bukken til jorden.


Puha.....op og se bukken an. Hvilken buk - kraftige stænger og abnorm.Så bliver det ikke bedre...... og filmen, den blev bare perfekt. Glæder mig til at redigere og offentliggøre den, når næsen er vendt hjem.

Her kan du se filmen:


Comentários


bottom of page