top of page

Fransk ræv 5


Denne aften var min nevø Andreas igen med ud på bukkejagt.

Jeg havde udset mig et areal, hvor jeg ikke normalt har jaget før. Om morgenen var jeg ude her og så en ræv, som jeg ikke nåede at få hold på, før den var gået i dækning. Der gik også en mindre seksender.

Min fornemmelse for stedet er god. Det er kuperet og med forskellige afgrøder og små skove. Et sted jeg fornemmer en stor moden buk vil holde til, uden jeg nogensinde har set den her.

Vi ankom i god tid og det var meningen, at Andreas skulle være kameramand. Mens vi sad og gennemgik måden at filme på og hvordan kameraet virkede, kom en rå og lam springende ud på stubmarken. De begyndte at esse. Nu kunne bukken bare komme.


Det var nu ikke bukken, der viste sig. Det var to store svin. Hvis ikke der var to sammen, ville jeg have troet, at det var gamle keilere. Jeg ved ikke meget om vildsvin, men tror gamle keilere lever hver for sig.

Vi ventede en 25 minutter mere og besluttede så, at køre ud til et andet revir.

Lige som vi var ved at rejse os op, kom en stor ræv frem ude på små 200 meters afstand.

Da arealet var noget kuperet, forsvandt den hurtigt ud af øjesyn.

Jeg måtte nu rejse mig op og forsøge at gå parallelt med ræven. Jeg fik hurtigt udset mig en halmballe som mål.

I lav gang/trav gik det mod halmballen og jeg tog lige et dybt åndedrag inden jeg rejste mig op.

Ræven var nu ikke der hvor jeg troede, men havde uset vinklet sin retning og var på vej lige mod mig. Afstanden var små 50 meter.

Et kort øjeblik overvejende jeg om jeg skulle stille skarpt på riffelkikkerten. Det var der nu ikke tid til og med riflen i anslag og et lidt sløret billede af ræven, gav jeg et par pib og ræven stoppede op.

Den tog kuglen spidst og ’pakkede’. Ræven var ramt i underkæben og gennem kroppen.En stor voksen hanræv kunne nu noteres i journalen.

Comments


bottom of page