top of page

Endnu en rævehvalp


Så blev det igen tid, til at tage ud på et af revirerne for at se efter ræve.

Jeg er ofte først på reviret ca. 1 time før solnedgang. Så kan man se efter råvildt og bukkene som er fremme her i brunsten.


Denne aften så jeg igen et par gamle kendinge. En høj og noget spinkel gaffelbuk og senere en stor spidsbuk, som skulle have været nedlagt i bukkejagten - men havde heldet til, at gemme sig i rapsen.

Jeg valgte i første omgang, at sætte mig i skoven, da det blæste en del. På vejen ind til et større område med væltede nåletræer, fik jeg øje på en stor buk, der sad under bøgetræerne. Det var ikke en buk, jeg har set før. En fin og ret høj seksender med korte sprosser og god fylde i bunden af stængerne. Han var sammen med en rå og med bukkekaldet, fik jeg dem ind på små 20 meter, før de kom i vind og var væk.

Min placering blev ved foden af en stor bøg. Jeg lavde et par lokkeserier og ventede. Der gik ikke lang tid, før et par ræve viste sig foran mig. Jeg fik helt feber over den hurtige succes og havde riflen klar. Den ene hvalp kom fri af træerne små 70 meter væk og forsvandt i skuddet. Den anden ræv kunne jeg ikke se. Små 10 sekunder efter, ser jeg en ræv rulle rundt i bladene for hurtigt at rejse sig og løbe væk.

Det var den ræv jeg havde skudt til og som var ramt. Jeg fik hurtigt hund på sporet, men ræven var gået langt og vi mistede sporet. Jeg aner ikke, hvor jeg havde ramt ræven. I det tiltagende mørke kunne jeg ikke se noget farve (blod), men hunden markerede godt, så noget har der været. Jeg må kigge imorgen, når der er lys.

Herefter gik jeg ned til banen og fik placeret mig ved en hegnspæl, så jeg var dækket. Jeg lokkede flere serier med kaldet uden resultat. Netop som jeg overvejede at køre hjem - jeg var også lidt skuffet over min anskydning, kunne jeg ane en rævehvalp sidde i kanten af noget bevoksning. Det var også på dette sted, at jeg i fredags fik nedlagt to fra søskendeflokken.


Riflen lå i anslag og et par kald fik hvalpen fri. Ikke det sværeste skud og ræven var leveret.

Comments


bottom of page