top of page

Når kragerne trækker i regnvejr


Så blev det igen tid til, at forsøge sig på kragerne.

Den anden dag tikkede en mail fra en jæger, der hedder Andreas, ind. Han ville gerne med ud på kragejagt og lære lidt om 'hemligheden' bag kragejagt.

Andreas skrev:

'Hej Hans-Jørgen Jeg skriver til dig, efter at have set en del af dine youtubevideoer og studeret din hjemmeside. Jeg har længe været fascineret af kragejagt, og har selv forsøgt mig, dog uden det store held. Hidtil er det kun lykkedes mig at nedlægge et par overflyvende krager, under en duejagt. Derfor har jeg måtte sande, at jeg har brug for noget supervision, hvis denne jagtform skal lykkedes for mig. Jeg kan se på hjemmesiden, at du tilbyder kragejagt. Det lyder meget spændende og det kunne jeg godt tænke mig at prøve. Jeg vil derfor høre, om du har ledige tider i kalenderen. Da jeg er arbejdsramt, passer weekender mig bedst.'

Aftalen blev herefter, at Andreas kunne komme med ud i dag.


Vi mødtes hejmme hos mig i de tidlige morgentimer og kørte sammen ud til det valgte revir.

Vejrudsigten havde lovet regn - meget regn. Det skulle nu ikke forhindre os i at forsøge kragerne.

Jeg var oppe i går aftes og sætte et skjul op. Skjulet var placeret på en lille bakke mellem frilandsgrisene. Her kunne kragerne se lokkerne på stor afstand og håbet var, at de ville søge lige ned til os.

Da vi ankom blev de udstoppede lokkefugle hurtigt placeret. Det var primært krager men også et par udstoppede råger og allikere var sat op. Jeg ved ikke om det virker, men jeg bilder mig selv ind, at dette mønster virker mere naturligt.


Kragerne slog villigt på lokkerne og tiden gik hurtigt - på trods af nogle døde perioder uden større aktivitet.

Det voldsomme regnvejr, der var lovet, kom heller aldrig og de første timer var faktisk helt uden regn. Selv i de mindre regnbyger, der kom op ad formidage, kom kragerne. De var som regel enlige eller to-tre sammen.

Det lykkedes os aldrig at få lavet en doublé uagtet, at vi nok havde fire-fem chancer for dette.

Det var fint, at vi lige kunne sætte kameraet i tørvejr, når bygerne blev lidt for kraftige.


Her er en film fra dagens kragejagt:


Andreas ser tilfreds ud efter en fornøjelig dag i skjulet og beretter:


Efter at have "slugt" samtlige YouTube-klip fra Kragejagt.dk, var det i dag endelig blevet min tur til at komme afsted med den garvede kragejæger, Hans-Jørgen. Han er for mig af se en af de dygtigste til denne disciplin, og vi nåede da også kun knap og nap ind i skjulet, inden de første krager slog på vores lokkere.

Det var helt tydeligt, at de udstoppede fugle og de imiterede lyde havde en dragende effekt på nordsjællands krager. Tingene gik virkelig op i en højere enhed, og det lykkedes mig at nedlægge ikke mindre end 11 krager (for ikke at nævne de direktør-chancer, som jeg formåede at misse).

Dagen var en jagtoplevelse ud over det sædvanlige, og noget som jeg kun kan anbefale alle andre, der ønsker at prøve andet og mere end udsatte ænder og fasaner.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg skal jage "de vilde fugle".

Dagens fine resultat med 22 nedlagte krager.Comentários


bottom of page