top of page

Jyske krager


Her i efterårsferien er jeg i sommerhus ved Ringkøbing.

Jagtmulighederne er naturligvis begrænset men alligevl har jeg haft to dejlige dage i det jyske.

Dagen i går gav 5 stykker råvildt nedlagt på et smukt revir med en dygtig skytte, der var så venlig at afhente og brække de dyr, jeg havde skudt. Jeg tror, at det er første gang i mit jægerliv, at det ikke er mig selv, der har brækket de dyr jeg har skudt. Det blev desværre ikke til noget kronvildt som jeg ellers havde sat næsen op efter.

I dag har der stået kragejagt på programmet. Dagen var præget at en hård vind fra nord. Jeg er ikke kendt på det revir, jeg jagede på i dag.

Dette resulterede i lidt placeringsvanskligheder fra start. Dagen gav dog 12 krager, hvor endnu en doublé kan noteres i journalen.

Derudover kom jeg over de første 100 nedlagte krager i år. Jeg fik også nedlagt tre sølvmåger og en enkelt due.

Sølmågerne skal udstoppes og er allerede afsat. Kragerne slog rigtig godt på uglen og med lidt mere viden om reviret, havde jeg nok kunne hente en 20-25 krager ned.

Mange krager fik jeg ikke skudt til, da de kom bagfra og mit skjul ikke var optimalt med hensyn til baggrunden. Derudover sad jeg dårligt, da der var for meget bevoksning hvilket gjorde skuddene svære i vinden, da kragerne hurtigt var dækket af grene etc. Det kan derfor ikke pointeres nok, at viden om et revir er af største betydning for et godt resultat.

Uglen var sat op ved en hegnspæl. Stagen var en tynd gran jeg fandt i hegnet jeg sad i. Jeg ville gerne have haft uglen op i en af de sitkagraner der stod i hegnet. På den måde havde uglen været mere synlig overfor kragerne og jeg kunne bedre have styret hvordan kragerne ville være kommet ind til uglen og have haft en bedre placering.Comments


bottom of page