top of page

Mellem grise og krager


Vel hjemme fra efterårsferie i det jyske, skulle dene søndag bruges på lidt krager hos frilandsgrisene.

Sædvanen tro var jeg på plads i god tid og kunne i fred og ro bygge skjulet. Skjulet blev bygget i forlængelse af en grisehytte. Med sløringsstængerne og de fire sløringsnet er det hurtigt at bygge et godt krageskjul. Jeg har dog planer om, at få bygget et mere solidt og permanent skjul. Skjulet skal bygges af nogle jernprofiler der svejses til en ramme som så kan beklædes med nogle plader. Ideen er, at bygge skjulet, så jeg flytte det rundt med gaflerne på traktoren. Så kan jeg hurtigt flytte skjulet og det er ikke så skrøbeligt, at grisene smadrer det.

Da skjulet var bygget fik hurtigt sat mine udstoppede krager ud.


Kort efter solopgang kom tre krager flyvende ind mod skjulet.

Det virkede som om, at de var meget mistænksomme. Jeg fik dog nedlagt dagens første krage og så var jeg glad.


Grisene kom tæt på og flere gange måtte jeg ud og redde mine udstoppede krager fra en lidt voldsom grisetrynde.


De næste krager der kom, var også lidt mistænksomme.

Jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvad det var. Under alle omstændigheder fik jeg forlænget sløringspindende, så skjulet blev noget højere.

Jeg bildte mig ind, at det hjalp en smule.

Et par krager kom ganske nær og jeg måtte vente inden skud, for ikke at ødelægge dem helt.

Da formiddagen vra ovre, lå der ni krager på paraden.

En enkelt krage var fløjet ind til naboen og jeg kunne se, at den drattede ned i haven. Et telefonopkald og kragen blev hentet....så det blev egentlig til ti krager denne morgen.


Comments


bottom of page