top of page

Krager og ræv


Dagen begyndte i et krageskjul. De sidste dages frost gave mig et håb om, at der ville komme en del fugle til grisefarmen.

Det var bidende koldt, at sidde der i vinden. Det hjalp så, at der trods kulden kom lidt krager. Da jeg samtidigt også var særdeles velskydende til morgen gjorde heller ikke oplevelsen dårligere.


Den første krage kom valsende lige ind over lokerne. Så var den sag klar.

Kort efter kom en lille flok krager på 10-12 stykker. jeg fik kun afgivet skud til en af kragerne. Den så tydelig truffet ud og netop som jeg ville skyde igen, faldt den til jorden.

Det blev et fint udbytte med ti leverede krager.


Jeg havde egntlig en aftale med familien, at jeg skulle være hjemme til middag. Da jeg så fik besked om, at de ville blive og overnatte hos noget familie, havde jeg så, helt uventet, resten af dagen - hva kunne den mon bruges til?.

Det blev et forsøg efter rævene.

Jeg udså mig en stige i et moseområde. Her er ofte en del ræve og et år nedlagede jeg 12-15 ræve på dette revir.

Jeg fik sat mig tilrette og lokkede. Der gik ikke mere end ti minutter, så havde jeg både skudt og hentet en stor hanræv, der var kommet på lokkekaldet.

Ræven kom helt ind på 8-10 meter af mig. Den var ikke helt klar over, hvad det var, der sad oppe i træet. Den fik en fin kugle og sprang små 15 meter før den forendte.


Se en sjov video fra episoden her:


Nu er ræven strejfet og skal fryses ned og sendes til garvning.

Comments


bottom of page