top of page

En stumpet ræv


Jeg skulle egentlig have været ude allerede fra morgenstunden denne lørdag morgen. Sygdom i familien fik desværre den morgens jagt til at blive aflyst.

Til eftermiddag kunne jeg så nå 1½ times jagt efter ræv.


Dagen begyndte i en stige hvor jeg for snart et par måneder siden fik lokket en stor fin hanræv ind på lokkekald. Der er kom ingen ræve på lokkekaldet ved denne position men jeg fik da set en stor ravn komme flyvende.

Det blev derfor tid til at skifte position. Ført ville jeg lige gå gennem en mose hvor man kan være heldig at støde på en ræv mellem tuerne. Da jeg kom frem til mosen kunne jeg se en 20-25 husskader sidde i pilebuskene og skræppe op. Sådan en forsamling får altid min interesse da jeg tænkte, at det kunne være en ræv, der sådan stillede sig til skue.

Jeg fandt aldrig ud af hvad det var og gik over markerne til en ny position.

Det var nu ikke fordi, jeg lige var helt fristet af at lægge mig på marken og lokke. Jeg valgte derfor en hegnspæl at stille mig ved og lokke. Den ene hund var med og sad ved siden af mig mens jeg lokkede.

Der var ikke lang tid til solnedgang så jeg forsøgte med en kort men hidsig serie. Ingen anden reaktion end at et par personer på aftentud stillede sig op og skulede i min retning fra ca. 300 meters afstand. Et kig på klokken og der var et minut tilbage.

Lokkekaldet blev lige brugt og med det samme fik jeg øje på en ræv.

Den kom lige spidst på mig og da den stoppede op gik skuddet. Ræven faldt hvor den havde stået.

Da jeg kom frem til ræven kunne jeg se, at det var en gammel kending. For næsten et år siden lå jeg her på marken og lokkede. En ræv kom skråt bagfra og uset helt hen til mig før den sprang. Det var en ræv med en kort og stump hale. Det var netop denne ræv, jeg nu havde nedlagt.


Den var faldet små 30 meter fra det sted, hvor jeg havde set den sidste år.


Comments


bottom of page