top of page

Ræv nr 18 i dette jagtår


Denne søndag morgen skulle anvendes på lidt regulering af de mange nordsjællandske ræve.

Dagens revir har efterhånden leveret mange ræve og det er en sand perle for rævejægere. Arealet ligger med Statsskov og et større moseområde hvor både råvildt og ræve ofte veksler imellem.

Denne ræv var nummer otte på dette revir i år...og næppe den sidste.


Jeg fik placeret mig ved en lille juletræsbevoksning og kunne lige ane, at det faktisk var muligt, at kunne se en lille smule ud i mørket. Tågen fra aftnen var lettet og helt forsvundet og det gav lidt bedre betingelser end sidde i total mørke og dis.

Lokkekaldet blev flittigt brugt med nogle lokkede skrig. Rævene udeblev - eller jeg kunne ikke få øje på en eneste. Ofte når jeg har lokket, har jeg oplevet, at lugten af ræv er kommet snigende. Jeg tror e del gange, at rævene er kommet uset bagfra og så har opdaget bedraget og rendt.

Det lysnede mere og mere og støvregnen tog til.

På et tidspunkt var jeg lige ved at pakke sammen for at opdage, at en lille tæveræv kom gående over marken små 100 meter ude.


Sådan en mulighed skal udnyttes og da ræven stoppede op fik den kuglen. Ræven sprang højt op i luften med et øredøvende skrig. En hurtig spurt og ræven lå forendt.


Comments


bottom of page