top of page

Første ræv på lok


Min kammerat Mikkel havde ønsket at nedlægge en ræv på lok - så den klarer jeg naturligvis!

Vi ankom til reviret ca. ½ time inden solnedgang og placerede os i en stige, der tidligere har kastet en del ræve af sig. Desværre var der ingen reaktion på kaldet her.

Vi listede rundt om en mose og tilbage til bilen. Her kunne vi spejde over et par hestefolde. Der var dog ingen ræve her - men en masse grågæs på de tilstødende marker.

Mikkel troede, at nu var vi færdige - men nej. Jeg havde lige et sidste sted.

Vi gik op over marken til et højt punkt. På vejen derop rendte vi ind i tre stykker råvildt hvoraf den ene var en prægtig buk. Et 'monster' af en seksender med lange sprosser, kraftig og høj opsats. Stadig i bast men meget interessant at følge de næste måneder.


Uden for al logik placerede vi os på marken og fik langt riflen i ViperFlexen. Jeg sagde til Mikkel, at han bare skulle være klar og forberedt på, at han skulle være hurtig og skyde så snart chancen var der.

Jeg kaldte hårdt og skingeret i kaldet. Indenfor få minutter kom en ræv løbende langs skovkanten. Mikkel mistede fokus på ræven og mente, at den var løbet i skoven. Jeg kunne dog se ræven sidde i kanten ca. 100 meter væk og sagde bare skyd - skyd. Mikkel tog håndkikkerten op og fik nu selv øje på ræven. Riflen lå klar og i skuddet kunne jeg både se ræven falde og høre den velkendte dumpe lyd, når kuglen går i kroppen.

Den var en fik stor tæve, der var skudt spidst på.

Det var så dagens ræv nummer tre, jeg var involveret i!


På vejen hjem mødte vi nabojægeren. Han var glad for, at vi havde fået endnu en ræv. Han var ude og gå tur med sin hund, da han hørte skuddet og det tydelige kugleslag. Et øjeblik havde han frygtet krybskytter.

Comments


bottom of page