top of page

Gæstebud og 10 fugle


Denne søndag morgen skulle jeg mødes med min vært kl. 06:10 på den aftalte adresse.

I mørket faldt enkelte regndråber og blæsten var hård - det tegnede til at blive en udfordrende dag.

Skjulet blev placeret ved en lille hestefold og med et levende hegn af større nåletræer som rygværn. Kragerne ville gerne følge dette hen, når de trak ude fra fjorden og ind for at fouragere.

Allerede inden solen var kommet op kunne de første krageskrål høres ude fra fjorden. Det tegnende fint.

Lokkerne blev placeret i folden og suppleret med et par svuppere.

Den første krage der kom ind over lokkerne pakkede i første skud - så var dagen i gang.

Kort efter kom en skade ud fra hegnet - men undskyldningen for forbieren tillægger jeg den hårde vind. Lige da fuglen fik øje på mig, var den næsten blæst helt væk.

De enkelte krager der kom, var svære at få hold på i blæsten. Men det lykkes med fin skydning at få største delen hentet af haglsværmen.


På et tidspunkt kom en husskade og satte sig i et træ små 30 meter væk fra skjulet. Jeg tænkte at forsøge et skud - men netop som jeg tænkte denne tanke, kom endnu en husskade flyvende på fint skudhold. Skaden pakkede og den anden skade fløj lige forbi mig - med det ubarmhjertige resultat, at jeg skød forbi og missede en oplagt chance for doublé.

Da skaden så skulle hentes var den forsvundet. Hunden fik lov at søge i hegnet og på marken - uden resultat.

Vi var begge helt sikre på, at den skade var dødskudt.

Det viste efterfølgende ved et tilfælde, at skaden var faldet bagved et plankeværk og lå gemt ved nogle tagplader. Så fik vi forklaringen. Vi havde begge været optaget af den anden skade, at den påskudte skade var taget af blæsten og landet ca. 10-15 meter fra, hvor vi troede, at den var gået ned.


En fin formiddag i blæsten med 10 nedlagte fugle.

Tak for invitationen!


bottom of page