top of page

Kragekursus i Ringsted Jagtforening


Lørdag den 25. marts var jeg hos Ringsted Jagtforening for at lave et oplæg til den praktiske jagt/regulering på krager. Den 26. marts var der så praktisk jagt de første morgentimer.

Selve introduktionen blev gennemført ved klubhuset. Her havde en 10-12 deltagere fundet tiden denne lørdag eftermiddag, hvor vi mødtes kl. 15:00 og havde nogle timer foran os.


Kurset blev indledt inde i klubhuset hvor de teoretiske og biologiske forhold for kragen blev gennemgået.

Inden vi skulle ud blev der vist en lille video som appetitvækker. Her var der vist kragejagt fra skjul på en plads, hvor kragerne var fodret ind.

Herefter var ud idet fine vejr, hvor der var lavet tre stationer.

Den første station var omkring lokkefugle og hvilke lokkefugle, der kunne skaffes. Desuden et par fif hvordan lokkefuglene kunne opsættes på jorden eller i et træ.


Station nummer to omhandlede jagt med ugle. Her blev forskellige modeller vist og nogle måder, at få uglen til vejrs.


Tredje og sidste station var opbygning af skjul og skjul i almindelighed.


Herefter var det tilbage i klubhuset for at se to film om kragejagt. Den første omhandlede jagt med ugle og film nummer to, var jagt med udlagte lokkefugle.

Herefter afsluttede Henrik Vestergaard Stage aften med informationer om næste morgens mødested og tid.

Selve arrangementet varede ca. 2½ time.

Klokken 06:00 var der aftalt mødested på parkeringspladsen ved afkørsel 35.

Her var der parole, opdeling i hold samt sweepstake.


Jeg blev placeret på ejendom mod Roskilde sammen med den relative nye jæger Torben Andersen. Torben havde aldrig nedlagt en krage før.

Spændingen var stor, når en krage kunne høres.Vi skulle jage med en opsat ugle og fik bygget et fint skjul i et levende hegn. Uglen og en lokkekrage blev placeret på et par stager.

Det var meget tæt tåge, hvilket gjorde det lidt vanskeligt, at se kragerne som fløj rundt i området.

Jeg fik dog den morgens første krage - så var vi i gang.


Glæden fra min side var meget stor, da det lykkedes Torben at få nedlagt sin første krage. Kragen blev nedlagt i et flot højt sideskud.


Jeg havde også selv fået nedlagt en enkelt- så to krager i skjulet var slet ikke dårligt.


Minsandten om ikke Torben igen fik nedlagt en krage. Denne krage kom helt stille i tågen og blev nedlagt i et fint sideskud. Denne kunne lægges i bunken inde i skjulet.

Da vi havde aftalt, at mødes på en større ejendom til morgenmad, måtte vi pakke sammen ca. 09:30. Da havde vi hver fået fire krager.


Vel ankommet til mødestedet for parade og morgenmad kunne vi lægge denne morgens krager på parade. Det var blevet til syv stykker i alt. Måske et lidt skuffende resultat - men vejrguderne havde ikke været med os. Derudover var det vist også ganske få, der ikke havde forsøgt sig på en krage eller to denne morgen.


Et fint arrangement og tiltag for nyjægerne i Ringsted Jagtforening.

Comentarios


bottom of page