top of page

Fin medaljebuk


Denne aften var jeg på tur med ejeren af et fint stort revir med mose, skov og ager.


Jeg har siden regulering af ræve i efteråret set en god buk i bast. Her i april begyndte den at feje og jeg så den kun sporadisk.

En af de første dage i bukkejagten var jeg ude og sprøjte mod bjørneklo og i et lille skovstykke, fik jeg rejst denne buk. Umiddelbart virkede han stor og kraftig. Jeg ville dog bruge de næste dage på at se ham ud.

Et par dage efter pürchede jeg mig ind i skoven og fik taget lidt video af meget dårlig kvalitet. Et enkelt foto kunne dog bruges.

Her ses bukken den 18. maj. En god fin seksender som blev vurderet til 3-4 år gammel. En buk der kunne gemmes, så det endelige potentiale, kom til sin ret.


Vi mødtes ca. 20:20 og begav os ud i reviret. Da jeg ankom til reviret sagde ejeren, at han havde set en meget stor gammel seksender lige ved hovedbygningen.

Jeg sagde, at hvis den havde et fint og godt udlæg, så var det en 3-4 års buk, der går i området.

I august sidste år stødte jeg på en høj, kraftig seksender som sad sammen med en rå under nogle bøge. Den så helt svensk ud. Det vurderede jeg til en gammel buk. Det kunne jo også være ham, der var set.

Vi blev vi enige om, at den unge kunne nok skulle spares, hvis vi mødte den.

På et tidspunkt kom vi langs skoven og her stod en god buk 100 meter ude i kornet....vi kiggede på den og jeg sagde, at det var den unge buk.

Jagtiveren tog dog over og så kunne jeg bare sætte skydestokken op.... og det bestemmer man jo selv.

Bukken faldt på stedet for en fin bladkugle.

En buk der ligger på ca. 105-110 CiC er mit bud.


I morgen tager jeg hovedskindet til montering og ser nærmere på tænderne - jeg er jo før, blevet overrasket!

Comments


bottom of page