top of page

Fransk abnorm ulige otteender


Denne tur til Frankrig var kort og jeg gik kun efter trofæbukke. Skulle en abnorm buk komme forbi kunne den nok også nedlægges.


Vi var kommet til turens sidste pürch og vi var ikke stødt på afskudsbare bukke. Jeg har den holdning, at jeg hellere vil komme tomhændet hjem end komme hjem med bukke, jeg ikke sætter pris på.

Vi kørte ud i den mørke morgen og i det begyndende lys forsøgte vi at lokke lidt. Brunsten var dog ovre og jeg tror, at de ældre bukke sad udmattede i skoven og ikke bevægende sig ret meget.

Fra et punkt kunne vi dog spotte to dyr på noget græs/luzernemark. En længere køretur rundt og vi kunne begynde vores pürch mod dyrene.

Dyrene blev fundet i en lavning og efter lidt drøftelser om trofæet valgte jeg, at den buk ville jeg gerne nedlægge.

Jeg havde en meget god fornemmelse for kuglens placering og træf. Bukkens reaktion med det hurtige løb gjorde mig dog lidt tvivlende. Da vi heller ikke fandt schweiss tænkte jeg, om det var et forbiskud. Jacob der havde filmet skuddet kunne dog berette, at kuglen sad godt og dyret måtte være forendt.

Se film fra nedlæggelsen her:


I skoven var en dyb grøft og jeg tænkte, at dyret næppe var kommet over denne - og ganske rigtigt, for der lå bukken forendt.


En fin abnorm buk kunne passende være afslutning på denne tur.

Comentários


bottom of page