top of page

Høst og hvalpe


Denne aften var jeg taget ud på et af de revirer, der er blevet høstet først i år. Den sene høst har betydet, at antallet af regulerede ræve har været begrænset. Det har simpelthen ikke været muligt, at se hvalpene i kornet og det høje græs.

Til aften var der dog muligheder. Markerne blev høstet færdigt i dag og netop fra denne bakketop har jeg nedlagt mange ræve. De kommer som regel altid ud nede fra skoven på samme sted hvert eneste år. I år havde jeg også set, at der var en grav med hvalpe så valget var ikke svært.


Jeg kunne godt have listet ned tidligere i år og skudt hvalpene ved graven. Jeg synes dog, at der er mest sport i at nedlægge disse på stubmarken. Jeg har ikke fasaner eller andet udsætning at tænke på her, så ingen grund til hast.

Der var sindssygt med myg og hvis ikke det var for min gode fornemmelse, havde jeg pakket sammen og kørt.

En rå kom frem og gik essende foran mig i et stykke tid. Da den første rævehvalp kom frem var råen stadig foran mig. Det var ret tydeligt, at dette var en hvalp. Dels den legende adfærd og mest typisk den fine pels og den kraftige hale. På filmen opdagede jeg først senere, at endnu en hvalp var kommet frem og sad og kiggede efter den første hvalp.

Se video med nedlæggelse af to ræve her:Nysgerrigheden for denne hvalp var dog for stor efter den første rævehvalp var nedlagt. Hvalp nummer to var lidt usikker på hvad der var sket med den første ræv som efter skuddet tog en kort spurt og forendte.

Den blottede siden og så ramte kuglen perfekt.


Jeg tog ATVén og kørte ned til stedet hvor de to hvalpe skulle ligge forendt.


En fin aften med to nedlagte hvalpe.


I morgen går turen til Skåne efter ræve og måske en buk. Det glæder jeg mig meget til.

Comments


bottom of page