top of page

Regulering af duer


Så blev det endelig den 1. september og dagen hvor kragerne og skaderne fik en egentlig begyndelse på den regulære jagttid. På dette revir findes også en meget stor bestand af ringduer, der ofte i meget stort antal slår sig løs på de nysåede marker på egnen. Vi havde derfor også fået reguleringstilladelse på disse.

Vi var oppe på reviret torsdag den 31. august og fik bygget vores skjul. Vi skulle sidde så langt fra hinanden, at vi ikke skød på de samme fugle, når de trak ind over arealet.

Det var ikke den bedste vejrudsigt for trækjagt. Vinden var alt for svag - men det skulle ikke hindre os i at tage denne premieredag.


Fra morgenstunden trak meget store flokke af grågæs ind over arealet. De fleste var lige 10-20 meter for højt oppe men en enkelt unggås vovede sig ned og kom over skjulet. Så var dagens første - og skulle det vise sig eneste gås leveret.

En enkelt ungkrage komme også tæt på lokkerne og stod næsten stille, da haglene ramte den. Utroligt nok var dette den eneste krage, der kom over arealet denne dag. På et tidspunkt tikkede en SMS ind fra ejeren af et andet areal: ' Marken er sort af krager'. Det må så være her, at næste jagt skal foregå.

Duerne var der pænt med og de gav nogle sjove og udfordrende skud, når de slog ind over lokkerne.


Dagens resultat blev en grågås, en krage og 24 ringduer.

Commentaires


bottom of page