top of page

Når duerne trækker


Denne eftermiddag kørte jeg ud til et revir, jeg ikke har været på i lang tid. Da jeg ankom sad der fire krager på taget ved gården. Det var dog 'enlige svaler' for ellers var der ingen aktivitet.

Jeg talte lidt med bonden og kunne også kun bekræfte min observation nemlig, at der ikke var specielt mange fugle.

Nå, nu var jeg jo kommet og så kunne jeg lige så godt lave et skjul og se hvad der kom forbi.

Lokkerne blev placeret ca. 20 meter fra skjulet.


Skjulet blev bygget ved gården ud til en hvedestub. Her har jeg kun siddet en gang før og det kastede et par krager af sig.

Skjulet var ikke optimalt, da jeg sad med manglende dækning og op ad en lys baggrund.


Den første krage kom fint ind over lokkerne og så var denne dag reddet.

Der kom lidt duer også og jeg skød et par stykker, inden krage nummer to kom forbi. Den kom trækkende sammen med fire andre krager, inden den som den eneste, styrede lige ind over lokkerne. Så var dagens krage nummer to i hus.


Nu begyndte duerne så at trække og de nærmest kastede sig ned over de udstoppede krager. Det blev ikke til nogen doublé til eftermiddag og den ene chance jeg fik for dette - blev resultatet, at jeg fik anskudt due nummer to.

Da klokken var tæt på 16:00 kunne jeg pakke sammen og tælle antallet til to krager og 23 regulerede duer - i alt 25 fugle nedlagt i 31 skud. Det var da også en mindeværdig eftermiddag, hvor næsten alt faldt ned, når jeg skød. En due måtte aflives og resten dødskudt.

Det hjalp på selvtilliden.


コメント


bottom of page