top of page

Krage og oldtidsfund


Denne morgen var jeg ude på et revir ved Torkildstrup, hvor jeg ikke har været siden den 24. december sidste år.

Nogle dage kan der være pænt med krager og bedste resultat en oktoberdag har været otte stykker. Det blev ikke dagen, hvor dette tal blev 'slået' for der kom en krage som blev nedlagt.

Skjulet blev bygget i kanten af en større tilplantning hvor jeg kunne sidde godt skjult med lokkerne placeret foran.


En jævn trist morgen med lidt regndråber.

Da en krage endelig og lydløst kom ind mod lokkerne var jeg uforberedt og forstår stadig ikke, hvordan jeg nående at få afgivet et skud - et vellykket et af slagsen og se en død krage falde til jorden.


Det eneste nedlagte vildt i dag.

Dagen blev dog beriget med et par pudsige oplevelser. Da jeg sad i skjulet og kiggede ned mod gården kunne jeg se en række personer bevæge sig frem over marken. Min første tanke var et hold jægere på haretrap. Datoen var dog ikke lige til den aktivitet og da de også begyndte at grave kunne jeg godt se, at det var et hold udstyret med metaldetektorer.

Nå, så kunne jeg følge lidt med i dette optrin. Jeg rejste mig på et tidspunkt op i skjulet og kiggede ud mod en remise små 200 meter væk. Her kom en ræv gående og mod mig. Den satte sig ned på marken og opdagede rækken af mennesker små 400 meter væk. Ræven sank lynhurtigt sammen og trykkede på marken. Efter 10-15 sekunder vendte den om og løb mod et levende hegn. Jeg sprang ud af skjulet og ned til hegnet og ventede - og ventede. Rævene havde valgt den rigtige retning - væk fra mig.

Amatørarkæologerne kom tættere og tætter på mig. Jeg gik og snakkede med dem og fik lov at gå lidt med en detektor. Det resulterede i en øldåse og noget andet metal. Ham jeg havde lånt detektoren af fandt kort efter en gammel mønt - måske fra 1500-tallet.

Da vi kom op mod mit skjul spurgte den ene hvad fuglene lavede. Sad de og spiste eller hvilede de sig? jeg var ikke helt med indtil det gik op for mig, at han troede de var levende. Vi kunne ikke lade være med at grine og jeg tror, han var lidt pinlig berørt over sin 'bommert'.


Da de kom op ved mit skjul blev der fundet en grønlig del med noget figur på. Den ene blev helt glad og sagde, at det var fra ca. 800-tallet og var et skålspænde. Så blev der ellers søgt i området. Efter ca. 15 minutters søgen var der fundet flere dele.

Jeg havde dog allerede pakket sammen og kunne kun ønske held og lykke med det videre graveprojekt. Håber de fandt alle delene.


Spænderne skulle se sådan ud intakte.


コメント


bottom of page