top of page

Fasaner og rådyr


Så blev det den 1. oktober og premiere på næsten alt jagtbart vildt.

Jeg begyndte dagen med riflen i en stige. Jeg havde egentlig ikke planer om at skyde noget videre, men skulle en ræv eller hjort komme forbi, så ville jeg nok skyde.


Morgenen var beriget med et enormt antal fugle i luften. Gæs i hundredvis, mange krager og ringduer i massevis. Havde jeg haft haglbøssen i hånden, havde jeg nok haft en skudchance hvert minut fra solopgang og 1½ time frem.

Det blev nu ikke til andet med riflen denne morgen, og så var næste stop en lille fællesjagt med to hunde og to kammerater.

Den første såt gik jeg igennem med hunden og her blev fire stykker råvildt drevet frem. Et enkelt lille lam blev nedlagt.

Næste såt var noget stub, hvor chancen for harer og høns var god. Vi fik rejst to flokke høns men uden resultat. En fasanhøne rejste foran os og da min kammerat havde skudt forbi, fik jeg hønen nedlagt. Det var min første fasan siden juledag i 2014!


Så blev det igen noget bevoksning. Her var fyldt med råvildt. På min post kunne jeg se flere dyr liste rundt foran mig. På et tidspunkt ser jeg noget rødt komme hoppede ud af stykket og til min overraskelse, er det et lille lam med hvide pletter. I bare befippelse, får jeg ikke skudt og kort efter kommer en helt rød gammelrå ud.

Jeg kunne uden problemer have nedlagt denne rå men tanke på, hvordan det lille lam så skulle klare sig, undlod jeg at skyde. Set i bakspejlet skulle både lam og rå være nedlagt - i nævnte rækkefølge. Under alle omstændigheder lammet, som jeg ikke tror var meget over 5-6 kg. brækket.

Jeg må ud med riflen og se efter disse igen. Det var begge dyr som jeg gerne vil have ud af bestanden. Dette motiveres i, at lammet er alt for sent sat og chancen for at klare en hård vinter nok er begrænset. Råen vil jeg tage ud, da den ikke har fået sat sine lam rettidigt og virkede som et meget gammelt dyr.....nu må vi se.

I såten blev nedlagt en smalrå. I alt havde jeg seks dyr for og der blev set 10 stykker.

Endelig fik vi i sidste såt nedlagt tre fasaner, hvor jeg fik en enkelt af dem og en regulerbar due.


En fin formiddag med to dyr, fire fasaner og en due, hvor alt påskudt vildt blev leveret.


Comments


bottom of page