top of page

To morgenræve


Denne morgen begyndte i regnvejr og hård blæst.


Jeg var taget ud på en ejendom med frilandsgrise, hvor der var udfordringer med ræve i foldene. Foldene er hegnet godt ind med finmasket vildthegn og el. Alligevel lykkes det for nogle ræve, at komme ind i foldene og muntre sig.

Jeg havde fået melding om, at der i den seneste tid var en del spor i mudderet fra ræve og enkelte efterladenskaber viste da også, at rævene var aktive - dertil et ukendt forsvundne pattegrise.

Efter ca. 15 minutter fik jeg øje på en ræv helt ude i den anden ende af foldene. Jeg overvejede et kort øjeblik at forsøge en pürch men tænkte, at der langs hegnet var rigelig med fod og ræven nok kom langs hegnet og ned mod mig. Ræven luntede rundt og kiggede ved de forskellige hytter inden den begyndte at gå ned mod mig. I det samme så jeg endnu en ræv i den modsatte ende af folden. Den forsvandt dog efter et lille stykke tid igen.

Den første ræv kom gående mod mig langs hegnet. Her skal man passe på med kuglefang, for der er stort set grise i alle størrelser og nogle har gravet huller i marken og andre sidder som en trykkende hare.

Da ræven var inde på ca. 70 meter skød jeg. Lige inden jeg skød opdagede ræven mig, da jeg ikke havde fået mit linsebeskytter af. Den gav et højt klap og ræven kiggede lige mod mig. Ræven faldt sammen øjeblikkeligt og lå død.

Jeg SMSéde med en kammerat som var efter krager få kilometer væk. Der var ikke rigtig gang i fuglene der.

Den næste ræv fulgte næsten foden af den første og da den var på skudhold nedlagde jeg også den. Den faldt tæt på den første.

Det var en meget stor hanræv og en stor tæve.


Begge blev strejfet og ligger nu på frys.

Hanræven var truffet højt i ryggen og skaden var noget større end jeg havde troet.

Comments


bottom of page