top of page

En ligeved - og næstendag


Denne søndag havde jeg givet en jæger lov til at forsøge med rævene på et revir ved Roskilde Fjord. Der er ofte en del ræve på dette revir og muligheden for at lokke en ræv frem, var absolut en god mulighed.

Christian beretter:

Dagens vejr bød på en morgenjagt efter nogle af de små røde.

Jeg startede i god tid lige omkring solopgang.

Gik stille langs de tætte majsrækker, og der lugtede meget af ræv. Lokkede lidt fra majsen, og så en rå der sprang i skovstykket skråt foran mig.

Efter 20 min besluttede jeg mig at gå op til stigen og lokke, mon ikke der skulle være en Mikkel der ville høre det i dette stille vejr. Sad og lokkede lidt mit pc5 kald og min trofaste Mauser kal. 6.5X55.

Efter 45 min høre jeg noget der pusler bag stigen, og jeg drejer hovedet og ser en flot ræv ,der desperat leder efter et nemt bytte. Jeg trækker riflen med rund og afsikrer. Ræven har allerede sat i løb og buske og træer er i vejen. ØV!.


Lidt efter kommer Hans-Jørgen med hund og trykker skovstykket igennem.

Jeg sidder spændt. Pludselig kommer en fin rå ud fra skoven og løbene direkte mod mig. Jeg prøver at "råbe den op", med den fortsætter i fuld spring ind i skoven bagved mig.

Ca.10 minutter efter kommer der et smaldyr for til Hans-jørgen. Den træffes perfekt med haglskuddet og ruller rundt og ligger forendt.


Der sker ikke mere i såten og dyret brækkes. Derefter står den på lidt indskydning, da der har været noget galt med Hans-jørgens kikkert. Jeg skyder lidt med og gav den et par klik for perfektionens skyld. begge rifler bliver indskudt og så er det videre til et andet revir.

Vi når ud på et andet terræn, og der bliver kigget lidt til skaderne, men ingen lod sig lokke til skud. Derefter prøvede vi ihærdigt at lokke nogle ræve, men uden held.


En spændene og lærerig dag, hvor tingene gik ligeved og næsten.

Comments


bottom of page