top of page

Dagens gås


Denne eftermiddag havde jeg skindet og parteret et stykke råvildt, jeg nedlagde i week-enden. Da jeg kørte ud på asfaltvejen og kiggede ind på marken fik jeg øje på nogle gæs. Min første tanke var, at det var canadagæs. Jeg kørte ned til rundkørslen og fik vendt bilen. På vej tilbage kunne jeg se, at der var en gruppe grågæs på marken.


Jeg ankom ved gården og fik taget en jakke og hue på og fandt min ViperFlex, riffel og afstandsmåler frem.

Efter en meget kort pürch op til en remise kunne jeg måle afstanden til gæsene. De første målinger viste afstande på ca. 260 meter...det kunne ikke passe. Jeg fik lagt afstandsmåleren i skydestokken og kunne nu tage tre præcise og rolige målinger. Det gav tre målinger på 150 meter.

Riflen blev herefter lagt op i skydestokken og så blev en gås udvalgt. Jeg sigtede højt på gåsen hvor hals og krop mødtes. Jeg ville gerne nedlægge gåsen og samtidigt have en brugbar gås ud af det.


Skuddet gik med det resultat, at jeg i første omgang syntes alle gæssene fløj væk. I kikkerten kunne jeg dog til min glæde se, at der lå en gæs tilbage på marken.

Gåsen var truffet på halsen og intet kød ødelagt.


Comments


bottom of page