top of page

Fin lille hanræv


En kold februarmorgen skulle stå i rævens tegn.

Da jeg ankom til reviret var der allerede mange gæs i luften. Jeg var ikke helt sikker på, hvor jeg ville begynde morgenens jagt. Mit valg faldt på nogle enge tæt ved banen. Her kan der med lidt held ofte findes ræv. Der var så intet held denne morgen og jeg gik tilbage til bilen for at gå over ved nogle frøgræsmarker, der ligger ned til noget småskov.

Der var en del råvildt ude på marken og iblandt dem to gode bastbukke.


Mens jeg stod på marken kunne jeg høre en hund gø i skoven. Jeg blev lidt irriteret over dette indtil det gik op for mig, at det faktisk var en ræv, der galpede.


Jeg lokkede og lokkede og kunne høre ræven komme nærmere for at høre, at den trak længere væk.

Mens jeg sad og lokkede kom en lille ræv frem nede ved et skovhjørne. Den stod og kiggede op mod mig og jeg lokkede lidt igen. Nu satte ræven i løb mod mig og fulgte skovkanten. Jeg var lidt nervøs for, at den måske ville gå i skoven. Da den stod med siden til på små 80-90 meter skød jeg.

Ræven pakkede sammen i skuddet og kort efter kunne jeg igen høre, at en ræv galpede inde i skoven. Jeg lokkede og lokkede men uden resultat.


Det var så dette jagtårs nummer 34. I alt er det blevet til 136 ræve de sidste fire sæsoner.


Comments


bottom of page