top of page

Popcorn til krager


En kæmpe skuffelse, at vågne op til en larmende traktor med sneplov. Jeg havde glædet mig til at sidde på min udvalgte lokalitet med uglen og nyde solskinnet. Men nej...sne og frost fra morgenstunden. Det betød, at jeg lagde mig til at sove igen.

Jeg kom først afsted kl. 07:00 og var fremme på reviret kl. 07:20. Der var en 10-15 krager ved gården så jeg tænkte, at det nok skulle gå. Jeg ville have sat mig nede i et levende hegn med uglen, da kragerne ofte trækker her. Grundet sneen valgte jeg i stedet at blive ved gården og sætte uglen op.


Udsigten fra skjulet viste et flot snedækket landskab og flere steder kunne jeg se råvildt.


Det var ikke helt optimalt men jeg var nu også mest ude for bare at slappe af og få nogle gode timer i skjulet.

Den første krage kom efter kort tid og slog på uglen. Det var meget godt gået, da temperaturen var omkring 0 grader. Når jeg har holdt foredrag om kragejagt har jeg ofte hørt, at temperaturen skal være over 8 grader ellers vil kragerne ikke slå på ugle og lokkere. Det er nu ikke min erfaring og jeg har skudt mange krager for uglen i frostvejr.

Kragerne kom egentlig godt på uglen og min skydning var særdeles tilfredsstillende med nogle udfordrende skud, der alle resulterede i døde krager.

På et tidspunkt syntes jeg ikke, at kragerne var interesseret i uglen. Jeg brugte derfor et lille trick med at dreje uglen, så kragerne kunne se brystet på uglen. Det hjalp.


Endnu en krage ligger død på sneen.


I alt fik jeg nedlagt 10 krager og burde have haft et par stykker mere.


Herefter kørte jeg op til et andet revir for at se om der var fugle her. Det var ikke fordi jeg vil skyde mere i dag men bare se hvad der rørte sig.

Her var sort af fugle og mange krager.


Det var egentlig forståeligt nok, for der havde været ild i min majsager og tilbage lå alle kolberne med store gule majs. Om de havde poppet til popcorn aner jeg ikke - men allikerne, rågerne, duerne og kragerne havde en fest.

Dette bliver målet for næste reguleringstogt!


bottom of page