top of page

Få krager og uglens manglende øje


Da jeg ville være på reviret allerede kl. 05:30 fik jeg en klar besked om, at så kunne jeg godt sove hos en kammerat for jeg skulle ikke vække hele huset, når jeg tog afsted Nå, det måtte jeg så gøre.

Jeg ankom til reviret på klokkeslættet 05:30 og kunne på marken se tre stykker råvildt og et par harer. Da jeg kørte ned til skoven løb en ræv på sporet foran mig. Ved den udvalgte position var en mindre oversvømmelse og den var proppet med gråænder Jeg tror, at det er majsagren, der har lokket dem til. Der er majskorn i massevis og de næsten svømme hen til kolberne.

Mit grej blev sat op som jeg tænkte, det bedst kunne lokke kragerne på skudhold. I videoen giver jeg en lille fortælling om mine forventninger og opstillingen.


Der gik et stykke tid før den første krage kom ind over uglen. Den faldt til jorden men inden den var apporteret, fløj den lavt over marken og ind i skoven. På trods af eftersøgning fandt jeg aldrig kragen.

Den næste krage fløj aldrig mere for den var stendød, da den ramte jorden.


Mens jeg sad der og lokkede kom en fugl mod mig. Jeg kom hurtigt ned bag nettet og sad helt stille. Det var dog ikke en krage men en stor nysgerrig musvåge, der absolut ikke brød sig om uglebesøg her. Da musvågen opdagede mig fortrak den hurtigt.


En krage kom højt oppe og skrålede ned mod uglen. Jeg trak godt igennem og kragen faldt til jorden med store skrig. Da den blev hentet var den dog helt død. Dejligt med to krager.

Den næste krage kom skrålende ind fra min venstre side. Jeg nåede lige at få kastet et skud mod imellem træer og grene. Det ønskede resultat blev opnået og dagens tredje krage var en realitet.


Så blev det ellers andetid. En del af de mange ændre, der var skræmt op i morges kom retur til hullet.

Det var nu meget hyggeligt med lidt liv på en stille morgen.Nå tilbage til kragerne. Den sidste krage sad i et højt poppeltræ ca. 300 meter væk. Jeg kaldte og det lokkede kragen til. Den kom i fin højde og nemt kunne jeg svinge igennem og se en dødskudt krage falde til jorden.

Den var så denne morgens resultat med fire fine krager. Lidt skuffende men sådan er det.

Da jeg satte uglen op til fotografering opdagede jeg, at dens ventre øje var faldt ud. Jeg ledte og ledte men det blev en 'Missing in Action'


Comments


bottom of page