top of page

Efter krager med gæst


Denne søndag skulle Andreas med på kragejagt. Jeg mente, at vi skulle mødes kl. 05:30 og hvis det ikke var fordi, at jeg lige var mindet om sommertid, havde vi stået der i mørket i lang tid. Resultatet blev derfor, at vi mødtes kl 06:20. Så skulle der være tid til at gøre skjul, lokkere og os selv klar.

Vi byggede skjulet i et levende hegn ved en gammel tjørn. På dage med hård østen - eller nordenvind kommer kragerne ofte ned langs hegnet. Det var så ikke lige de bedste udsigter vi havde til sådan en dag, men forventningerne var i top og bare vi kunne få et par krager hver, var dagen godkendt.


Et par stager med udstoppede fugle skulle forfine opstillingen.


Vejret var ikke det bedste til trækjagt, da det stort set var vindstille og efterfølgende tåget.


Det var Andreas der skulle lægge ud. Den første krage kom i god højde spidst på os. Med godt træk i haglbøssen kom kragen ned. Dagens første krage var i hus og blev lagt ud som lokker.

Så var det min tur. En krage kom fri af bakkekammen og med et par kald kom den lige mod lokkerne på stive vinger. Så havde jeg også fået en krage og vi var meget tilfredse.


Det var ikke dagen det væltede ned med krager men vi skød særdeles godt og alle 11 krager, der blev skudt til blev også leveret.


På et tidspunkt kom en krage højt oppe og drejede rundt. Jeg kaldte som en sindssyg og kragen kom tættere og tættere på. På et tidspunkt ser jeg to krager kommer mod lokkerne og den ene pakker godt - hurtigt trækker jeg over på den anden krage, der også pakker. Dejligt med en doublé.


Den sidste krage kom på stive vinger lige mod os. Det er altid spændende at sidde og betragte kragen gennem sløringsnettet og så slå til på det helt rigtige tidspunkt.


Dagen må siges at være godkendt med 11 nedlagte krager i lige så mange chancer.


Comments


bottom of page