top of page

En enkelt er bedre end ingen


Så var jeg efter kragerne denne morgen med krageuglen.

Jeg var oppe i går og bygge skjulet og bære min uglestage op til den udvalgte placering som var inde i noget ungskov på en bakketop.


I denne video fortæller jeg lidt om dagens opstilling.


Uglen blev placeret på en lag stage lavet af en død rødgran.


Der gik ikke lang tid før en krage helt lydløst slog på uglen. I første omgang troede jeg, at det var en musvåge som slog. De ynder tit, at komme og slå på uglen eller bare sætte sig tæt på og kigge på den.

Da jeg opdagede, at det var en krage fik jeg hurtigt skuldret bøssen og resultatet blev, at kragen blev godt ramt og faldt død til jorden.


Tug måtte sidde forgæves i dag. Den eneste krage jeg skød hentede jeg selv.


Det var sådan set også det eneste der skete ud over, at det begyndte at regne krydret med lidt slud. Jeg er glad for kragejagt men ikke så glad. Resultatet blev 1½ time i skjulet og en enkelt leveret krage - og det er bedre end ingen!


En fin ungkrage. Jeg tænkte i første omgang, at det var en revirkrage men tvivler, da denne er ung og næppe mere end et lille år gammel.


Comments


bottom of page