top of page

Fem til sidst


Så blev dette jagtår afsluttet tre krager i dag og to i går. De blev alle nedlagt for uglen i noget ca. 15-18 årige ungskov, der netop er tyndet.

I går ankom jeg til reviret ca. 12:00 i strålende solskin og lunt vejr. jeg kunne se, at der trak lidt fugle over skoven og besluttede, at jeg lige ville prøve med uglen. Med sav, gevær, stol og ugle gik jeg ind i skoven og fandt et fint løvtræ, der kunne udgøre uglestagen. Herefter blev uglen sat til vejrs og uden skjul sad jeg der i skoven. Jeg brugte kaldet flittigt og endelig kom en krage fint over uglen. Det var en fin gammel krage.

Der gik ikke mange minutter før jeg igen kunne høre krageskrål. Denne gang var to krager, der i god højde fløj over mig. Jeg forsøgte med det bedste sving i bøssen og resultatet blev, at en død krage faldt til jorden. To fine gamle krager ved middagstid i strålende solskin - så bliver det ikke bedre.


I dag var jeg på reviret ca. 10:00. Nu var vejret noget anderledes end i går. Det var lidt overskyet og blæsende. Jeg fandt stagen fra i går og satte uglen op.

Denne gang var der dog en mere seriøs tilgang til projektet og et godt skjul blev bygget.


Dagens første krage er leveret.


Der kom fire krager som jeg alle fik ned. Af underlige sager jeg ikke helt forstår, blev den sidste krage væk og aldrig fundet. Jeg ledte lang tid og med hunden søgte vi rundt i skoven uden resultat. Jeg tror, at kragen har været anskudt og rendt sin vej hurtigere end en fasankok.

Det var gamle krager og hele tre på sådan en formiddag.


Opmerkingen


bottom of page