top of page

Flot sol med krager og skader


Denne fine morgen havde jeg aftalt med 'Lønne', at vi skulle kigge efter krager ved reviret oppe ved Roskilde Fjord. Vi mødtes ca. 05:50 og så var det tid til at bygge skjul og få sat uglen op. Solopgang var 06:27 og en ½ time lyder af meget, men når man lige skal snakke, bære grej ind i skoven, sætte skjul og ugle op - ja, så går tiden.

Vi havde da heller ikke mere ned lige sat uglen op, da jeg kaldte et par gange. Kort efter kom to krager ind mod uglen. Den ene kom fri og dagens første krage blev nedlagt lige ved solopgang.


Med sådan et solskinsvejr plejer skaderne at være samarbejdsvillige og netop som vi sad og snakkede om skaderne, dukke en hurtig flyvende skade op ved uglen. Den satte i et træ og så var den leveret.


Uglen godt og synligt placeret ca. 15 meter foran vores skjul


Skjulet placerede vi mellem lidt bøg og med et net ophængt bag os for at sløre vores silhuetter.

Det lykkedes til fulde.


Vi skiftedes til at skyde og de få fugle der kom, blev alle nedlagt.

En situation der står klart denne morgen var, da vi hørte en krage komme bagfra. Den skrålede på livet løs og kom hurtigt over uglen i god højde. Ude på ca. 70-80 meter vendte den og kom lige på uglen. Det var dagens nemmeste skud og bedste oplevelse - bare det at sidde og se kragen vende og komme skrålende ind.

Vi besluttede at give det 15-20 minutter mere. Det var 'Lønnes' tur til at skyde og vi sad og snakkede, da jeg hørte en krage et stykke væk. Jeg kaldte og kaldte og netop som jeg sagde, at så er det bare om at være klar, kom kragen på uglen.

Den blev hårdt anskudt og fløj ca. 400 meter op til noget bevoksning. Der hang den så stendød i 10-15 meter højde, da vi kom derop.

Jeg sagde, at jeg lige ville give den et skud ved vingen, så den kunne komme i hus. Det gjorde jeg så og til stor overraskelse, var kragen stadig i live, da den hang i grentvegen. Den kom ned og blev hurtig affanget.


En flot dag kunne krones med en parade på otte fugle heraf tre husskader.


Commentaires


bottom of page