top of page

En ældre kendt buk


På dette revir har der i en længere periode gået en buk som dels var ret sky og dels aggressiv overfor andre dyr i området.

På et tidspunkt i begyndelsen af maj kom jeg gående over en bakketop og så to bukke i en meget alvorlig revirkamp. Begge bukke havde tungen hængende ud af munden og blødte fra fra flere sår på siden af kroppen. Vinterpelsen på begge dyr var flere steder revet af, så der var spor af modpartens opsats.


Den ene buk opdagede mig og fortrak med den anden buk lige i hælene. Den troede sig nok sikker på sejren og vendte hurtigt om for at få øje på mig. Den stod ikke mere end 40 meter fra mig og stirrede lige mod mig. Med målrettede skridt kom den lige imod mig så jeg blev lidt nervøs over hvad der nu kunne ske. Bukken drejede dog væk og småluntede ned til et læhegn.

De andre år og dette år viste den meget aggressiv adfærd og flere gange så jeg, at når bukken dukkede op hvor der var andre dyr så fortræk alle de andre dyr øjeblikkeligt.

Opsatsen var ikke specielt imponerende og sat op som ulige seksender dette år.Jeg tænkte, at bukken kunne afskydes når jeg kom over den eller en af mine gæster kunne prøve kræfter med ham. Væk skulle han.

Den anden aften kom bukken frem og hurtigt fortræk råerne på den åben stykke i hveden. Det var lige omkring lukketid og jeg havde et par andre bukke gående i kornet rundt om mig og tænkte, at jeg nok skulle få ham i år.

Denne aften gik jeg med hunden gennem et sprøjtespor og på et tidspunkt fik jeg en nagende fornemmelse af, at der var buk i nærheden og fik sat min ViperFlex op. Kort efter stak en flot stor gaffelbuk hovedet op foran mig og næsten samtidigt fik jeg øje på en stor rød krop små 70 meter til min venstre. Det var den udvalgte buk og riflen blev forsigtigt lagt i skydestokken. Bukken stod ikke optimalt og med lidt tålmodighed blev chancen optimal og bukken fik en god kugle.

På trods af opsatsens manglende udvikling er det en buk jeg er tilfreds med, at få væk fra reviret. Det vil skabe noget ro og give plads til en ung buk eller to.

Commentaires


bottom of page