top of page

Fransk buk I


Jeg ankom her til det franske fredag aften og kunne lige nå en aftenpürch. Der var dog ikke nogle skudbare bukke, der viste sig, og forventningerne var høje til næste morgens jagt.


Om aftnen begyndte hunden at gø og jeg måtte lige kigge på verandaen og der kravlede en bille af dimensioner. Ca. 8-9 cm. stor og med et faretruende gevir - en egehjort.

Den er nok ikke så ualmindelig hernede med de mange hektar egekrat og dødt ved.

I haven står der faktisk et egetræ i stærkt nedbrud - måske egehjorten kom herfra?

Det var tidligt og helt mørkt, da jeg vågnede og kiggede ud på vejret. Der var en smule regn i luften og temperaturen var omkring 20 grader. Perfekt vejr for råvildt og tilhørende bukkejagt.


Mit valg på område faldt på den syd-østlige del af et revir, der lå ved byen. Jeg har erfaret, at der i byen lever særdeles gode bukke her. Haverne er ofte store og der er mange arealer med tæt bevoksning som rådyrene trives i. Når jeg tænker efter, er faktisk 4 ud af 5 medaljebukke nedlagt tæt ved byen.

Der gik ikke lang tid fra jeg var ankommet til jeg fik øje på to bukke, der var oppe at slås på en lille luzernemark ved en sø. Pürchen var ret nem og i kikkerten kunne jeg se, at den ene buk bar en god stærk opsats og samtidigt var stor af krop og med en kraftig nakke. Utvivlsomt en ældre buk som jeg nu var i færd med at nedlægge.


Anlægget blev nemt men at få hold på bukken, der til stadighed gjorde udfald mod den anden buk, gjorde oplevelsen større. Da bukken pustede ud slap jeg kuglen og bukken faldt til jorden med det samme.


Den anden buk stod længe og kiggede inden den smælende gik ind i en nærliggende solsikkemark.


Bukken havde et indskudt blyhagl siddende over højre øje.

Brutto 449 / netto 359 og opmålt til 104,2 CiC

Comentarios


bottom of page