top of page

Fransk buk VI


Turens 6. buk havde jeg set nogle gange igennem turen. Jeg havde målrettet gået efter den nogle gange, men ikke set den. Bukken var i opsats ikke speciel stor men dog abnorm. Den blev flere gange observeret på en luzernemark tæt på vores hus og jeg var derfor ofte forbi området morgen og aften. Den sidste aften jeg så bukken var den i selskab med en rå og herefter forsvundet. Jeg tænkte, at den sikkert gik og brunstede med råen et sted jeg bare ikke kom eller også inde i skoven.


Den sidste morgen skulle jeg køre familien i lufthavnen og havde kun 1½ times jagt i bedste fald. Det blev derfor bukken ved huset, der stod for tur.

I det spæde lys tog jeg bilen og kørte en tur ud over reviret for lige at se om der var brunstaktivitet. Jeg så en 3-4 pæne ikke afskudsbare bukke og nogle råer samt en ræv inden jeg vendte tilbage til det udvalgte område.

Jeg fik gjort mig klar og gik om på den anden side af skoven hvor der er nogle gode marker for at se om bukken skulle stå her. Netop som jeg kom rundt og kunne se marken gik bukken rundt her. På en eller anden måde havde den hørt mig for den stod og kiggende ned mod mig. Jeg bøvede, da bukken begyndte at gå mod skoven netop som jeg lagde mig i kanten af marken med støttebenene udslået.

Da bukken stoppe op var jeg klar og bukken faldt på stedet.

Et sjovt trofæ og endnu en abnorm buk som der findes en del af her i det sydfranske.


Det var på denne mark, at bukken var set flere gange.


Brutto 452 / netto 362 gram

Comments


bottom of page