top of page

Rævehvalpe på lok


En flot aften hvor myggene gjorde deres indtog, da solen gik ned.

Jeg havde lagt mig på en bakke ved et sted, hvor der en større lavning i området. Her er mark, krat, gærde, mose og skov. Et sted hvor meget vildt trækker igennem og et sted hvor jeg har nedlagt mange ræve.


Denne aften havde jeg sat en Mojo Critter op ca. 80 meter fra min position. En MoJo Critter er en lille mekanisk anordning med en lille vibrerende fjerdusk i toppen som skal lokke rovvildt til. Taktikken var, at jeg ville lokke og så med rigelige pauser i håb om, at en rævehvalp vil snige sig frem på kaldet og så få øje på MoJoen.

Da solen var gået ned fik jeg øje på to rævehvalpe i kanten af marken. Afstanden var ca. 225 meter så et øjeblik overvejede jeg om en pürch skulle forsøges.

Jeg lokkede flittigt og minsandten om ikke de to hvalpe begyndte at gå ned mod mig. Den ene hvalp var meget tilbageholdende mens den anden nærmest begyndte at løbe ned mod MoJoen. På ca. 100 meter satte den sig og præsenterede hele brystet i riffelkikkerten.


Da jeg skød blev den anden hvalp siddende et lille stykke tid samtidigt med, at en buk gik frem mod den netop nedlagte ræv.

Den anden hvalp var fremme flere gange uden at præsentere en fornuftig skudchance - men det skal der nok komme en af de nærmeste dage.

bottom of page