top of page

Nok en rævehvalp


På dette sted nedlagde jeg to hvalpe de sidste gange jeg var her og sidste gang så jeg to hvalpe på stubben hvoraf den ene blev nedlagt. Målet denne aften var derfor, at få nedlagt den anden og måske sidste hvalp i kuldet.


Når jeg rekognoscere efter ræveaktivitet er et af de bedste kendetegn hvalpenes efterladenskaber på stubben. Når der er flere rævehvalpe i området kan det ikke undgås, at det vises på denne måde.

Det er derfor altid en god idé, at sætte sig på sådanne lokaliteter, da rævene ofte er aktive netop her. Der var da også efterladenskaber i rigelige mængder og i små størrelser, der indikerede hvalpeaktivitet her.


Til aften var planen, at placere en MoJo-Critter ca. 15 meter fra bevoksningen og så se, om dette skulle lokke hvalpen ud på stubben så den nemt kunne nedlægges.


Under rævejagt og regulering ligger jeg ofte på marken ca. 100-150 meter kanten af bevoksning. Denne position giver et godt overblik og jeg har meget nemmere ved at opdage eventuelle ræve, der sniger sig frem eller bare sidder i bevoksningen og lurer.


Lad os sige, at planen lykkedes men ikke som jeg havde regnet med.

Jeg sad til stadighed og kiggede mod min MoJo og undrede mig over, at hvalpen ikke var kommet frem.

På et tidspunkt ser jeg en lille buk på marken og forsøger lidt lok. Bukken kom helt op til mig og sprang først, da den fik vind.Comments


bottom of page