top of page

Premieredagen


Denne første oktober blev fra morgenstunden anvendt med riffel efter ræv og råvildt. Jeg skulle egentlig have været ved Åmosen efter kronvildt men reviret var optaget, så jeg måtte fortrække til de kendte egene revirer.

Allerede før solen stod op ankom de første fasaner til majsen jeg sad ved. Dejligt at se så mange fugle på et revir, hvor jeg ikke sætter ud men gør en del i at bekæmpe ræve og krager.


Da der ikke var noget råvildt at se begyndte jeg at muse og i løbet af små 10 minutter kom en ræv listende frem. Jeg fik afgivet et skud mod ræven som sprang op og løb få meter før den rullede og lå forendt. Skuddet havde fået en masse ringduer på vingerne og i stort tal væltede de ud af skoven.

Efter en times tid i tårnet kom en ræv til syne fra noget skrub. Den reagerede ikke på mit kald og forsvandt hurtigt igen. Om det var samme ræv eller en anden ræv ved jeg ikke for af ingenting stod en ræv små 70-80 meter væk og kiggede ud mod marken. Den blev på stedet, da kuglen ramte den.


Fasanerne var i hopla og løb rundt i majsen. Da jeg samtidigt fik et opkald om jeg kunne skaffe tre fasaner til et skolearrangement forsøgte jeg fasanerne. Det gik fint og efter 20 meter havde jeg rejst fire fasaner og nedlagt tre i tre skud. Så kunne fasanerne også blive leveret. Den ene var en fin stor hane hvor de to andre var små kyllingerne som jeg normalt ville have ladet gå.


Comments


bottom of page