top of page

Når kragerne trækker


En helt fantastisk jagtdag med nedtur og optur, der resulterede i 9 nedlagte sølvmåger, 22 krager og en enkelt husskade nedlagt fra en gammel kragehytte i blæsten.

Jeg kom hjemmefra omkring kl. 10:00 og kørte op til et revir ved Frederikssund. Det var en køretur på en lille ½ time. Vel ankommet tog jeg haglbøssen og hunden og gik gennem en vildtager med majs. Jeg havde ikke forventet det helt store, da det blæste kraftigt. Dette blev dog gjort til skamme, da vi rejste små 25 fasaner...resultatet blev tre skud uden resultat. Så var jeg ikke i godt humør længere.

Nå, det kunne jeg ikke gøre noget ved og så tænkte jeg, at der måske var mulighed for lidt succes på et andet revir. Da jeg ankom her var der fyldt med krager og måger samt husskader ved gården.

Jeg tænkte, at jeg lige ville prøve at snige mig rundt om gården og se om ikke en uforsigtig skade kunne komme på tasken. Det lykkedes og så var jeg i gang.


Så fik jeg pakket min store rygsæk med udstoppede lokkefugle samt to plastiklokkere i sølvmåge. Mågerne blev sat op små 20 meter fra 'kassen' og de udstoppede lokkere små 15 meter fra skjulet.

Jeg havde ikke siddet lang tid før en uforsigtig krage kom flyvende over lokkerne. Kort efter fik jeg en sølvmåge. Så tre fugle i tre skud kompenserede for mine manglende evner ved fasanerne.


I løbet af den første time havde jeg nedlagt godt med fugle som blev placeret foran kassen og fungerede som lokkefugle.


På et tidspunkt kom en sølvmåge lavt over kassen som jeg nedlagede. Denne fugl trak herefter to sølvmåger og en krage til i løbet af et minut som alle blev nedlagt.

Til dagens jagt anvendte jeg nogle haglpatroner fra Land og Fritid i hagl 32 g/ str 1. Jeg tror det er de største hagl, jeg nogensinde har anvendt. De virkede over al forventning og dejligt med fugle, der dør i skuddet. Sølvmåger kan være ret skudstærke og derfor et valg, jeg vil anvende fremover, når jagten er sølvmåger.


En fantastisk dag med en skade, ni sølvmåger og 22 krager på paraden.

Kommentare


bottom of page