top of page

En skade at skrive hjem om


Dagen i dag var tilegnet jagtskribent Thomas Lindy Nissen, da Thomas gerne ville lave en artikel omkring jagt på sølvmåger. Skulle der også være mulighed for gode fotos af måger og krager, var dette kun et plus. Dagen begyndte over al forventning med godt træk og da vi endelig pakkede sammen, kunne vi lægge 20 fugle på paraden.

Den 1. september var Thomas og jeg på kragejagt og vi aftalte, at se om der skulle være mulighed for noget jagt på sølvmåger i løbet af efteråret. Da jeg sidste weekend fik nedlagt et god portion aftalte vi, at denne lørdag skulle danne grundlag for mågejagten. Det er jagt på vilde fugle og mågejagt er lige så uforudsigelig som kragejagt.

Vi fik sat lokkerne ud i mørket og inden solen var stået op, lå der seks krager ved vores skjul. Det var første gang i dette jagtår, at jeg havde oplevet kragerne komme så tidligt.

På forsøgsbasis havde jeg opsat en 'duemagnet ' som i dagens anledning blev en måge magnet. Erfaringen blev, at sølvmågen er en tung fugl hvorfor jeg skar brystkødet af samt udtog indvolde. Jeg anvendte kun en måge og det gav således noget ubalance på magneten og ikke optimalt.

Den første måge blev ikke nedlagt af mig. Jeg opdagede, at en lokker var væltet, da flere krager slog af. Da jeg var ude og rejse lokkeren kom en måge glidende ind over skjulet. Thomas tog en rask beslutning og nedlagde mågen med min haglbøsse. Så var dagens første måge i hus.

Jeg ved ikke om det var magneten eller bare tilfældigheder, men det virkede som om de næste måger var meget fokuseret på den roterede artsfælle og aldrig opdagede, hvad der ramte dem.


Vi kommunikerede godt i skjulet, når en fugl kom ind. Jeg sad afventende indtil jeg kunne høre udløseren på kameraet og så op på fuglen og skyde. Det blev til nogle actionprægede fotos som jeg glæder mig til at se.

Skuddene havde ikke den store effekt på en so, der lå lige bag vores skjul og med lukkede øjne nød solen.


På et tidspunkt sagde Thomas, at der kom en skade lavt mod skjulet. Jeg sad og ventede og pludselig var den lige foran os. Skuddet var ikke let, da skaden kun var få meter fra os, men jeg ramte den perfekt og en død skade faldt få meter fra os.

De store plastiklokkere viste igen deres værd. Det er ikke de nemmeste lokkere at transportere og fylder godt i bilen.


Det blev til nogle flotte udfarvede sølvmåger hvor specielt en skilte sig ud med en kraftig rød plet på næbbet.


Dagens parade med otte sølvmåger, en skade og 11 krager.


Det må siges at være endnu en godkendt dag.

Comments


bottom of page