top of page

Krager og måger


Denne lørdag formiddag blev tilbragt mellem et par halmballer på en majsstub i Nordsjælland. Der var ikke meget vind men dog fugle på træk. En formiddag med 12 krager og otte sølvmåger.

Vel ankommet til reviret fandt jeg de udlagte halmballer som bonden havde sat op til mig. Der var dog kun to stk. og dette fungerede ikke godt, da kragerne så mig tidligt og var meget mistroiske. En SMS og til boden og kort efter var endnu en halmballe leveret og de andre flyttet rundt. Nu kunne jeg lave skjulet som jeg havde tænkt mig med god rygdækning. For at forbedre skjulet skulle jeg have opsat en presenning eller hængt et sløringsnet op. Der var lidt fugle, der så mine bevægelser mod den lyse baggrund.


Skjulet var placeret et stykke ude på marken. Næste gang tror jeg, at ballerne skal lægges ud nogle dage tidligere end aftnen før.

Der trak fint med fugle og en del var på for langt skudhold og modvillige til at slå på lokkerne. På et tidspunkt begyndte sølvmågerne at trække og flere var uforsigtige og kom glidende ind over kragelokkerne. En enkelt af disse blev lungeskudt og faldt flere hundrede meter fra skjulet. Hunden fik den apporteret, da jeg gik ud for at få lidt foto.


På halmballerne havde jeg placeret en udstoppet krage og due. Måske det gav en fugl eller to mere på tasken.


Da jeg pakkede sammen havde formiddagen givet et rigtigt fint udbytte på 20 fugle.

Herefter var det afsted til Vestsjælland efter kron- og råvildt. Mange fasaner i remiserne og på marken men intet hjortevildt.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page