top of page

Fasaner, en hare og to dyr


Hvad kan man ellers anvende en søndag til end jagt? Det var hvad jeg havde valgt formiddagen til og i godt selskab. De første to timer blev anvendt med riffel, der gav selskabet to dyr. De efterfølgende såter med haglbøssen gav en hare og to fasaner.

Vi mødtes på det udvalgte revir ca. en time før solopgang, hvor værten præsenterede området og hvor vi to gæster skulle placeres med riffel. Parolen var klar og der måtte nedlægges ræv, dåvildt samt rå og lam og når klokken blev 10:00, var der samling.

Jeg havde fået anvist en stige ved noget skrub og småbeplantning. På vejen anvendte jeg flittigt kikkerten for at se, om der skulle være hjortevildt på engene og markerne. Dette var ikke tilfældet og jeg fandt min stige. Jeg fik med lidt besvær kravlet til tops, da en pil havde haft en særdeles kraftig vækst og nærmest havede opslugt stigen. Det gik nu fint, da jeg var kommet til tops.

Der viste sig ikke meget liv i området ud over flere hundrede gæs og krager, der flittigt trak over arealet.

Da klokken nærmede sig 10:00 kom et dyr frem i løb på engen. Det var en stor buk, der havde kastet. Bukken stoppede op i kanten, hvor jeg sad og sikrede et sekund inden den sprang i dækning. Da jeg kiggede på uret var klokken blevet 10:00 og jeg kravlede ned. Jeg havde ikke gået mange skridt før en lille buk med årets opsats i behold, sprang foran mig.

Ved mødestedet kunne værten fortælle, at han i al beskedenhed havde nedlagt to hundyr.

Det var herefter tid til lidt morgenbrød under åben himmel. Herefter skulle vi afdrive lidt remiser og skrub for fasaner og andet vildt - undtaget råvildt.

Den første såt gav en enkelt fasanhøne.


Såt nummer to så meget spændende ud og på vej til post, stødte jeg ind i et stykke råvildt, der sad og trykkede i nogle siv. I hurtige spring forsvandt den over marken.

Der gik ikke lang tid før en hare kom løbende langt fremme. Haren drejede ned mod mig og kom lige spidst på. Den anede uråd og vinklede væk og var nu i et perfekt sideskud. Første skud sad bagved men andet skud indhentede haren, som trimlede over grønjorden og lå forendt.


Der var fasaner i de næste såter men de undgik skudmuligheder og klarede sig gennem dagen.


Den sidste såt var langs en lille å. Jeg fik en glidende post langs åen med håb om en sneppe, som jeg ikke har nedlagt de sidste 12 år med seneste mulighed i 2011, hvor jeg skød forbi.

Det blev dog ikke en sneppe, der kom på paraden, men en fin kok, som hunden fik trykket frem. Jeg nåede lige at se kokken løbe foran hunden og var klar, da den i et kort øjeblik kom fri af bevoksningen. Kokken faldt i åen og blev hurtigt apporteret.


En vellykket jagt og med fint udbytte, hvor jeg selv leverede en hare og en fasan. Fasaner er ikke en vildtart jeg nedlægger mange af og det var således kun nummer fire i år.


Jeg tager altid indvolde ud af hare, da jeg finder det bedst og mest hygiejnisk.


Selskabet bag vildtparaden uden værten, der var fotograf. En særdeles hyggelig dag og med et fint resultat.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page