top of page

Bondejagt når det er bedst


En lidt fugtig søndag i december var jeg inviteret på jagt ved Dianalund. Jeg er godt bekendt med reviret, da jeg her har mulighed for at skyde kron - og råvildt samt krager. Reviret ligger fint op til skov og å og har flere gode bevoksninger og majsstykker. Dagen gav et dyr, en hare og 13 fasaner til selskabet.

Der var regn i luften, da jeg nåede frem til det aftalte mødested ca. 08:30. Til min store forundring var der ikke eneste bil eller jæger på gården. Jeg blev derfor lidt nervøs for, at jeg enten havde misforstået datoen eller mødestedet. En lille opringning til en af de andre deltagere løftede sløret for det manglende fremmøde - jeg var ankommet en time for tidligt og skulle først være på mødestedet kl. 09:30. Nå, så kunne bruge tiden på at køre en tur rundt i lokalområdet og se om noget spændende skulle vise sig. Jeg så en del fasaner på markerne og især marker med efterafgrøde som olieræddike, havde en god bestand af især fasankokke, der gik i kanten af disse afgrøder.

Da det endelig var mødetid var jeg lige ved at komme for sent. Parolen var klar og alt jagtbart vildt måtte nedlægges. Det vildt der kunne forventes var råvildt, harer og fasaner og med en del held sneppe og ræv.


Jeg blev kørt helt ned til skovkanten hvor jeg skulle stå for ved en remise. Størstedelen af selskabet gik en gang haretramp fra gården og ned mod mig. Der var nu ingen hare på marken og vel fremme ved remisen blev en kok rejst og nedlagt. Så var vi i gang.


Næste såt var en nærliggende remise med lidt majs rundt om. Når jeg har siddet efter hjortevildt, har jeg altid set godt med fasaner her.

Det var også tilfældet i dag, da der hurtigt blev nedlagt en hare, der forsøgte at snige sig ud af remisen. Kort efter kom en kok mod min nabo som fik anskudt den i sit første skud. Vi tømte begge haglbøssen med det resultat, at fasanen tegnede for hvert skud. Den gik på stive vinger ned i et majsstykke vi skulle afdrive senere.


Den næste såt så meget lovende ud og da jeg samtidigt fik tildelt en post mod skoven, hvor fasanerne ville søge ned, var jeg mere end klar. Fasanerne kom i en jævn strøm og da såten var slut, havde min nabo og jeg leveret otte fasaner til vildtvognen. Alle kokke.

Desværre havde jeg en anskudt kok, der ikke blev fundet. Den tidligere anskudte kok var ligeledes blevet fundet i drevet.


Så gik turen til den modsatte side af vejen til et større stykke majs, der ikke var blevet høstet. Her blev hurtigt nedlagt et stykke råvildt i et fint sideskud. Dyret blev truffet i hoved/hals og forendte øjeblikkeligt.

Fasanerne var der godt med, men de havde nu en vane med at flyve ud, hvor der ikke stod skytter og klarede derfor denne decemberdag i god behold. En kok kom flyvende mod min nabo og blev nedlagt i et højt spidsskud. Kort efter rejste en høne i majsen. Den blev anskudt og kom ned mod min post i høj fart. Jeg fik trukket godt igennem og hønen nærmest trillede over majsstubben som en skudt hare, da haglene ramte den. Godt at få den nedlagt, da jeg ikke tror, at den var mere anskudt end den kunne være fløjet langt.


Dagens sidste såt på en enkelt fasan, som ikke blev ramt. En fornøjelig dag var næsten til ende og med vildt i alle såter. Nu manglede bare den sidste såt - nemlig frokosten.


Dagens fine parade med råvildt, hare og fasaner.
Så er vildtet ophængt og klar til hjemtransport.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page