top of page

Råvildt og uopmærksom krage


En regnfuld middag med lidt ophold mellem bygerne fik en kammerat og mig til at tage rundt på et par revirer. Det gav chance til fasaner, sneppe, krage og råvildt. Det blev dog kun til en enkelt krage og to dyr nedlagt med haglbøsserne.

Dagens første såt var en ikke særlig vellykket vildtstribe med majs. Majsen er nu helt ædt væk og det var ikke med særligt store forventninger, at vi afdrev denne lille stribe på 2-300 meters længde. Resultatet var som forventet - intet.

Næste sæt blev en afsøgning af et gærde med tæt bevoksning af slåen og dueurt. Her rejste hunden en høne, som der blev skudt et enkelt skud til uden større effekt. I det samme rejser en rå foran mig og viser sig i et godt sideskud. Første skud træffer råen som går i jorden og kommer på benene igen. Jeg afgiver andet skud til dyret, som også brækker bagløbet. Råen ligger dog forendt og var truffet godt og dødeligt i første skud. Mit skud nummer to havde derfor ikke været nødvendigt, men jeg vil hellere afgive et skud for meget end opleve, at dyret er anskudt og kommer væk fra skudpladsen.


Jeg går herefter op til en post i skoven, hvor råvildt og ræv ynder at passere, når vi afdriver denne del.

Inden jeg er nået på plads hører jeg et par skud og kort kommer en fasankok flyvende højt og uden for skudhold. Gloserne, der trænger gennem viden vidner om et lidt for ivrig hund og manglende træf.

Under afdrivningen af et lille skovstykke på 5-6 hektar, afgiver min kammerat et par skud. Jeg tænker, at det nok var endnu en fasan eller måske en sneppe.

På et tidspunkt kan jeg se hunden afsøge skoven og bagved kommer min kammerat. Der går ikke lang tid, før et skud igen vidner om vildt. Netop som skuddet lyder, ser jeg et dyr rulle på grønjorden små 150 meter fra mig. Det viste sig at være et fint bukkelam.


Da vi mødes viser det sig, at uforsigtig krage var kommet flyvende over skoven og det var den, der havde stået for skud i begyndelsen af drevet.

På tilbagevejen til bilen afdrev vi de sidste 200 meter af skoven. Netop som jeg tænkte, at der kunne sidde en sneppe i bregnerne rejste en sådan lige foran mig - og et enkelt forbiskud som resultat. Det var chancen efter så mange sneppeløse år og så fik jeg ikke chancen udnyttet.


Dagens parade med to dyr og den uforsigtige krage nederst.

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page