top of page

En krage og en hare


En formiddag i skjulet gav en enkelt krage ud af en chance. Det var lige tyndt nok, når man tager det flotte vejr i betragtning. Der var fint med bramgæs i luften, som gik ned på Esrum Sø. På et andet revir gik jeg en haretramp med hunden og fik succes her med en hare.

En fin dag med en krage og en hare på paraden.

Jeg havde forventet en del på dette revir men må sande, at kragejagt til tider er uforudsigeligt. På dage man ikke regner med det store kan fugle komme som perler på en snor og andre dage er det omvendt. En sådan dag var det i dag. Skjulet blev bygget i kanten af noget slåen og jeg fik udsigt til markerne og Esrum Sø.Flere flokke af bramgæs, der går ned mod Esrum Sø.

Solen kom flot op og gav næsten forårsstemning.


Der var meget lidt aktivitet fra kragerne og kun en enkelt kom forbi skjulet. Jeg havde lige lokket en kort serie, da jeg ser kragen komme spidst mod skjulet. Den ænsede ikke lokkerne og heller ikke mig, da jeg hævede bøssen. Et nemt skud og sådan set også denne formiddags eneste.


Dagens udbytte af krage


Jeg havde ellers forventet, at jeg i dag ville nå dette jagtårs krage nummer 200 - men det blev så til nummer 199 i år.

Næste revir ankom jeg til i fint solskin. På marken gik et par stykker råvildt og essede. I lang tid, stod de små 100 meter fra hunden og mig, da vi nærmede os en lille sø, jeg ville afdrive for en bekkasin eller fasan. Dyrene fortræk og der var ikke noget vildt ved søen.

Jeg slentrede over marken og var ekstra ihærdig på de knolde, jeg af erfaring ved, at der kan sidde harer. Netop som jeg kom til et område af marken, hvor jeg tidligere har nedlagt et par harer rejste en sådan fra sædet og i fuld fart gik det, mens vanddråber i kaskader stod bag haren.

Jeg lod haren løbe små 20-25 meter ud inden jeg trak igennem og lod skuddet gå.


Resultatet blev et fantastisk skue, da haren rullede og rullede gennem vintersæden. Et perfekt placeret haglskud og med den ønskede effekt.

Vi fortsatte ned over marken for at afslutte i et lille skovstykke i håb om en sneppe. Det eneste vi så her, var en dog kun en del af gårdens tamhøns.


Dagens resultat blev derfor en hare og en krage. Man kan vel sige, at det er et mageløst par.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page