top of page

Uønsket mågejagt


Denne morgen var jeg ude efter krager. På denne gård er der ofte en del krager og til tider kan det også give nogle måger. I dag var det lidt anderledes for kragerne holdt sig væk og i stedet blev det måger og tamduer, der stod for skud. En fin formiddag med ni sølvmåger, fem krager og 22 tamduer.

Allerede i mørket blev skjulet sat op mellem nogle halmballer landmanden kørte ud til mig netop som jeg ankom. Dejligt at kunne sidde i læ, når den kolde østenvind med vindstød forsøgte at blæse den sidste lydt ud af en morgenfrisk kragejæger.


Ja, så er det bare at vente på de første fugles ankomst.

Et par udstoppede krager blev placeret på den øverste hamballe og så lidt udstoppede lokkekrager og plastikmåger foran skjulet.


Kragerne kom der ganske få af ved solopgang. Tre chancer og tre krager leveret og en enkelt sølvmåge.

Mågerne kom i en jævn strøm og det krævede tålmodighed, at skelne sølvmågerne fra de mange stormmåger, der kom forbi og slog på lokkerne.

Da der ikke var sket noget et godt stykke tid gik jeg ind på staldområdet og ville regulere nogle af de flere hundrede tamduer jeg havde fået besked på at decimere kraftigt. Duerne sad inde i staldene og på tagene.

Jeg klappede dem op og i løbet af ganske kort tid, havde jeg fået 10-12 stykker. Jeg lagde dem ud på pladsen og satte mig på en stol ved en gavl. Duerne slog lige ned på de døde artsfæller og gav nemme skud. Da jeg var færdig her lå der 20 stykker.

Tilbage i skjulet som gav lidt krager og en god portion måger. Herefter pakkede jeg sammen og satte mig ind på gården igen. Det gav lige to duer mere.


En fin parade af det jagtbare vildt på fem krager og ni sølvmåger


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page